Najskuplje cipele sveta mogu biti vaše za 20 miliona dolara

Dubai je poznat kao zemlja raskoši, ekstravagancije i bogatstva i definitivno opravdava sve to iz dana u dan…

Slavni emirat je uskoro predstavio svoju najnoviju luksuznu ponudu – u pitanju su cipele dekorisane dijamantima, koje koštaju neverovatnih 19.9 miliona dolara. Ove cipele su oborile rekord i postale najskuplje na svetu, dok su ujedno dobile najviše rangiranje u Ginisovoj knjizi rekorda.

Nazvane Moon Star Shoe, cipele su nastale kao delo italijanskog dizajnera, Antonija Vietrija. One na sebi nose 30 karata dijamanta, zajedno sa malim delom Campo del Cielo gvozdenog meteorita, koji je otkriven u Argentini 1576.godine. Višemilionske vioske potpetice na sebi nose omaž Burj Khalifi, jer svaka od njih sadrži mini model ove građevine unutar svoje strukture od čistog zlata.

Ovaj par cipela je otkriven kao deo Made in Italy, Designed in Emirates Fashion Week događaja, a verovatno se mogu nazvati jednom od najegzotičnijih kreacija sa potpisom slavnog dizajnera.

Sa ekstravagancijom koja pokriva svaki njihov deo Moon Star Shoe cipele su ostvarenje snova za sve poznavaoce mode i verovatno predstavljaju najviši standard kada se govori o luksuzu u svetu aksesoara. Prethodno, titulu za najskuplje cipele sveta ponela je kreacija sa potpisom Debbie Wingham, koja je na sebi nosila glomazne pink i plave dijamante, četiri besprekorna trokaratna bela dijamanta i 1.000 sitnijih kamenčića, zajedno sa cenom od 15.1 milion dolara.