Najnoviji Chanel satovi i nakit našli su utočište na Petoj aveniji

Više slika

Više slika

Prvi samostalni butik satova i nakita Chanel u Sjedinjenim Državama sada je otvoren na Petoj aveniji u Njujorku, što ovo ulicu čini još kultnijom.

Stan Gabrijele Šanel u legendarnoj ulici Kambon 31 u Parizu je beskrajno bogatstvo inspiracije. I zaista, ovaj stan je inspirisao kolekcije mode, lepote i nakita, a sada služi kao inspiracija za Chanel juvelirski butik u Sjedinjenim Državama. Smešten na kultnoj Petoj aveniji, butik na dva sprata predstavlja omaž stanu Gabrijele Šanel.

Zidovi su pozlaćeni sa nameštajem koji se proteže u rasponu od ogledala iz regentskog doba do keramičkih kamila iz dinastije Tang. Vizuelnu gozbu u zlatnoj i crnoj boji dizajnirao je dugogodišnji saradnik brenda Chanel i arhitekta iz Njujorka, Piter Marino.

Vodeći butik ima nekoliko salona: na prvom spratu su dva salona nakita i salon satova, a na drugom spratu su još dva salona nakita, od kojih je jedan namenjen za privatne klijente. Afinitet brenda Chanel prema svetu umetnosti takođe je predstavljen u celom prostoru, od kolaža sa 13 ploča od zlatnih listova iransko-američkog slikara I.Z. Kamija u salonu satova do „Chanel, Pictures of Diamonds“, komada prekrivenog draguljima koji je po liku Gabrijele Šanel kreirao brazilski umetnik i fotograf Vik Muniz.

Ako vodeći butik podseća na kutiju za dragulje, to je zato što je butik takođe inspirisan butikom Chanel Watch & Fine Jewellery u Parizu. Kako brend kaže, ovaj novi vodeći butik na Petoj aveniji je „zlatna kutija za dragulje“.

Uz toliko značajnu priliku za brend, nije iznenađenje što je Chanel odabrao ovaj butik ne samo da bi lansirao kolekciju Lion Solaire de Chanel, već i da bi smestio kolekciju Eternal N°5 koja se sastoji od dijamantske ogrlice i minđuša. Kolekcija kao što joj ime govori, podseća na bezvremenski Chanel N°5 parfem i sadrži smaragdno brušene dijamante umetnute u belo zlato.

Chanel Watches & Fine Jewellery zvanično je otvaren 9. februara. Ako planirate da posetite čuvenu trgovačku ulicu u Njujorku, ne možete propustiti novu Chanel „zlatnu kutiju za dragulje“.

Luxury Experience