Mercedes-Benz predstavlja unikatnu kolekciju održive mode

Nakon saradnje sa brendom Balenciaga ranije ove godine na štitovima za lice u stilu visoke mode, Mercedes-Benz želi da kombinuje modu i automobilski dizajn još jednom, lansirajući ACC01 kapsul kolekciju, razvijenu u saradnji sa kreativnim studiom iz Berlina, Acte TM…

Inspirisana opsežnim arhivama Mercedes-Benz brenda, kolekcija koristi zaostatke iz drugih aplikacija kako bi razvila održive, nosive komade, koji predstavljaju DNK čuvenog brenda, uz njihov opšte poznati dizajnerski jezik. ACC01 kolekcija sadrži 28 modularnih komada koji komplementiraju jedan drugom, kao samoodrživa funkcionalna jedinica. Udruživši se sa Studio Kasia Kucharska, ovaj trio razvio je unikatne komade garderobe, uključujući jakne, dukserice, majice i torbe, koji istražuju održive i inovativne proizvodne tehnike. Specifične ponude uključuju ACC-LT01 kombinezon fokusiran na performanse koji može biti uparen sa plaštom, Big Hood ACCC BH01 i ACC-K01 Puffer suknjom, inspirisanom patentiranim vazudšnim jastucima Mercedes-Benz brenda.

Dodatni komadi uključuju AB-BG01 torbu, koja se sastoji od zaobljenih metalnih intarzija, aluminijumskog rama i zamenljivog 3D štampanog kućišta. Ovaj dizajn osmišljen je kao referenca sirovog skeletal automobilske šasije i njegovog odnosa sa ljudskim telom, pa je čitav oblik inspirisan automobilskim skladišnim komponentama.

ActeTM x Mercedes-Benz ACC01 kolekcija će se pojaviti na Mercedes-Benz Creators Night događaju, koji će se održati u Telegraphenamt u Berlinu. Čitava kolekcija će biti ponuđena za kupovinu u nedeljama koje predstoje.

Luxury Experience