Louis Vuitton podiže luksuz na viši nivo svojim prvim salonom na aerodromu u Kataru

Prvi na svetu  Louis Vuitton salon i restoran otvoren je ove nedelje na međunarodnom aerodromu Hamad (HIA) u Dohi, glavnom gradu Katara.

Hamad, koji je Skytrax proglasio „najboljim aerodromom na svetu“ 2021. godine, dom je mnogih luksuznih prodavnica brendova kao što su Bvlgari, Fendi i Omega. Sada će aerodrom u Dohi postati bogatiji otvaranjem novog aerodromskog salona brenda Louis Vuitton.

Kao što je s pravom rekao glavni izvršni direktor Qatar Airways Group, Njegova Ekselencija Akbar Al Baker, „Mislim da nijedan aerodrom na svetu nikada neće moći da se meri sa onim što smo uradili ovde“. Ekskluzivni LV Lounge u Dohi je plod trosmernog partnerstva između legendarnog luksuznog modnog brenda, Međunarodnog aerodroma Hamad (HIA) i poznatog kuvara sa Michelin zvezdicama, Janika Alenoa.

Zvanično nazvan "Louis Vuitton Lounge by Yannick Alléno" salon je smešten unutar ogromnog maloprodajnog prostora i bašte pod nazivom Orchard, koji je otvoren u oktobru 2022.

Dinamičan novi salon se nalazi iznad butika Louis Vuitton i nudi putnicima A-klase i poslovne klase Qatar Airways hranu, piće, zabavu i kupovinu. Posetioci će u novom prostoru pronaći dizajnerski nameštaj, poput niskih stolova Indije Mahdavi i Costela fotelja Martina Ajslera. Lift koji se nalazi na zadnjem kraju prodavnice LV vodi nekoliko srećnih VIP ličnosti u raj gastronomije.

U restoranu se služi meni koji je pripremio jedan od najpoznatijih kuvara na svetu sa 12 Michelin zvezdica u svojoj karijeri, Janik Aleno. Svako servirano jelo je napravljeno da istakne lokalnu kuhinju Katara koju u velikoj meri karakteriše upotreba začina i sastojaka kao što su šafran, orasi, limeta i cimet.

Dok je aerodrom dom mnogih luksuznih salona, novi Louis Vuitton restoran izgleda kao moderna alternativa za opuštanje. Luksuzni restoran brenda pridružuje se HIA užoj listi najboljih restorana, uključujući Emporio Armani Caffee, Fendi Caffee, Ralph Lauren's Ralph's Coffee i Harrod's Tea Room.

Aerodrom u Dohi je poznat po svojim neobičnim uslugama, poput uvek otvorenog bazena i prvog aerodroma u svetu koji je dobio čajnu sobu Harrods.

Luxury Experience