Liang Architecture: butik posvećen Odri Hepbern

Audrey butik by Liang Architecture je retro-futuristički prostor u Hangdžou posvećen Odri Hepbern.

Holivudska zvezda Odri Hepbern, poznata po svom besprekornom osećaju za modu, gracioznosti i lepoti, i danas inspiriše dizajnere. Dizajnerski tim se nadao da će stvoriti mesto gde će potrošači moći da istraže prostornu strukturu definisanu kombinacijom mekanih i čvrstih materijala. Na osnovu koncepta retro futurizma, autori su nastojali da uspostave dijalog između prošlosti i budućnosti. Meke tkanine i tekstura drveta uravnotežuju hladnoću i čvrtsinu betona i metala. Materijalne teksture i strukturni oblici pomažu zamagljivanju granica između različitih područja i dodaju vrednost predmetima.

Enterijer "razgovara" sa objektima koji stvaraju višeslojni prostor. Dizajneri su koristili graciozne krivine i oštre geometrijske elemente za oblikovanje dizajna. Prostor u sredini sastoji se od pet fotelja, koje čine neku vrstu ograđene oaze. Spiralno stepenište povezuje dva sprata i privlači pažnju svojom svetlom nijansom i  interesantnom formom.

Drugi sprat funkcioniše kao VIP prostor. Ovde su uvedeni elementi hramovne arhitekture kako bi prostoru dodali ritualni karakter. „Prostorni dizajn je sredstvo komunikacije“, kažu kineski dizajneri. „Za ovaj projekat kombinovali smo boje, strukture i osvetljenje kako bismo stvorili atmosferu u nadi da ćemo posetiocima pružiti raznoliko prostorno iskustvo i emocionalni odgovor".