Lego & Louis Vuitton kreiraju neverovatne praznične izloge

Novogodišnje jelke u prazničnim izlozima Louis Vuitton ove godine će biti napravljene od hiljade Lego kockica.

Počevši od 29. oktobra 2022. pa sve do 1. januara 2023, kultne LEGO® kocke će se koristiti za pravljenje prazničnih scena koje slave maštu i umetnost stvaranja.

Louis Vuitton Visual Image Studio i LEGO® sertifikovani profesionalci osmislili su živopisne i dimenzionalne scene koje doprinose kreativnoj razmeni koja je počela izložbom “200 Trunks, 200 Visionaries“ na kojoj je predstavljena ogromna rođendanska torta napravljena od 31.700 Lego kockica.

Projekat prazničnih izloga, koji se poklapa sa 90. godišnjicom Lego Grupe, uključivaće različite koncepte, od kreiranja pariskih znamenitosti kao što su Trijumfalna kapija i most Pont Neuf do visokih niša za nakit, zajedno sa realističnim koferima kuće LV.

Crpeći inspiraciju iz arhive kovčezi su naslagani tako da podsećaju na Ajfelov toranj – fantastičnu kompoziciju koja pokazuje neograničene mogućnosti LEGO igre. U ogromnim razmerama, fasade određenih prodavnica biće dodatno poboljšane spoljašnjim svečanim dizajnom koji se proteže od 2 do 15 metara. U međuvemenu, posebna ambalaža tokom ovog perioda će sadržati LEGO motive.

Više od maštovite interpretacije Louis Vuitton univerzuma, saradnja sa LEGO sertifikovanim profesionalcima naglašava trajnu poruku ručne izrade. Kada budu rastavljene, Lego kocke će biti donirane deci u lokalnim školama kako bi bila inspirisana da grade i uče kroz igru.

Prošle godine, Louis Vuitton je posvetio izloge butika širom sveta sećanju na Virdžila Abloa, svog bivšeg umetničkog direktora muških kolekcija, koji je preminuo od raka 28. novembra u 41. godini. Na izlozima su bili prikazani veliki paneli razmazanih, živih boja i dirljivi slogan „Virdžil je ovde“.

Luxury Experience