Jaeger-LeCoultre otkriva veliku transformaciju vodećeg butika u Njujorku

Jaeger-LeCoultre, poznat po svojim izuzetnim časovnicima i bogatom nasleđu u izradi satova, upravo je najavio veliku transformaciju svog vodećeg butika koji se nalazi na Medison aveniji.

Ovo otvaranje označava značajnu prekretnicu u trajnoj vezi brenda sa Njujorkom, obećavajući posetiocima impresivno putovanje u zadivljujući svet horologije i izvanrednu priču o nasleđu, izradi i inovacijama Jaeger-LeCoultre brenda.

Smešten na istoj cenjenoj adresi kao i njegov prethodnik, novi vodeći butik se može pohvaliti znatno većim prostorom, koji odiše osećajem veličine i sofisticiranosti. Po ulasku, posetioce dočekuje impresivna fasada uokvirena sa dva prostrana izloga, privlačeći pažnju prolaznika i pozivajući ih u carstvo luksuza i prefinjenosti. Unutrašnjost dvostruke visine crpi inspiraciju iz idiličnog doma Jaeger-LeCoultre u Vallée de Joux, sa prirodnim nijansama i organskim materijalima kao što su krečnjak i hrast, upotpunjenim akcentima brušenog metala u elegantnim crnim tonovima.

Glavni sprat butika je dizajniran tako da posetiocima nudi da dublje uđu u nasleđe brenda i umetnost časovničarstva. U srcu prostora nalazi se Craftsmanship Table, interaktivni izlog koji poziva goste da istraže Metiers Rares, uključujući emajliranje, graviranje i postavljanje dragulja - svedočanstvo Jaeger-LeCoultre majstorstva nad preko 180 zanatskih veština smeštenih u okviru njegove integrisane proizvodnje.

Pored stola za zanatstvo, odabrani izbor najređih i najizuzetnijih časovnika prikazan je u namenskom izlogu, pokazujući vrhunac izuzetnosti časovničarstva. Interaktivni zid privlači posetioce uvidom u slavnu istoriju Jaeger-LeCoultre, koji sadrži neke od 1400+ kalibara koje je brend napravio od svog osnivanja, učvršćujući reputaciju “Watchmaker of Watchmakers.”

Za one koji traže personalizovani dodir, inovativni zid omogućava klijentima da prilagode svoje satove eksperimentisanjem sa različitim materijalima, bojama i opcijama šivenja. Pored toga, prikaz ugraviranih i lakiranih poleđina kućišta Reverso naglašava umetnost personalizacije, nudeći klijentima priliku da svoje satove dekorišu jedinstvenim amblemom, čineći svaki časovnik zaista jedinstvenim.

Da bi obogatili iskustvo butika, posetioci su pozvani da se prepuste trenutku opuštanja u kafeu iz 1931. godine, nazvanom u čast godine rođenja legendarnog Reversa. Ukrašen šablonom pločica po narudžbi inspirisanom Art Deco dizajnom, kafić pruža miran ambijent za posetioce da uživaju u osvežavajućim napicima dok istražuju istoriju i majstorstvo brenda.

U blizini kafića, Cabinet de Curiosites ima intrigantan prikaz objekata koji priča o tri glavna polja Jaeger-LeCoultre izuzetnosti u izradi satova: The Sound Maker, The Stellar Odyssey i The Precision Maker.

Kroz interaktivne displeje i obrazovne video zapise, gosti mogu krenuti na putovanje kroz kreativni proces brenda, stičući uvid u preciznu izradu svakog časovnika.

Ulazeći dublje u butik, osamljeni VIP salon nudi pronicljivim klijentima privatno utočište za istraživanje izuzetnih kolekcija Jaeger-LeCoultre sa personalizovanom pažnjom. U međuvremenu, upečatljivo stepenište spiralno se penje do međusprata sa staklenim omotačem, gde se nalazi Atelier d’Antoine – namenski prostor za tematske radionice Discovery Workshops, nudeći učesnicima praktično iskustvo švajcarskog finog časovničarstva pod vođstvom dobrog stručnjaka za časovničarstvo.

Demonstrirajući svoju nepokolebljivu posvećenost izuzetnosti, Jaeger-LeCoultre je postavio svog časovničara u butik, koji pruža usluge kao što su prilagođavanje narukvica i podrška nakon prodaje, osiguravajući da klijenti dobiju neuporedivu brigu i pažnju posvećenu detaljima.

Osim što je  maloprodajna destinacija, novi vodeći butik na Medison aveniji služi kao utočište za ljubitelje horologije, pozivajući vas da zastanete, istražite i uronite u zadivljujući svet Jaeger-LeCoultre. Svojim bogatim nasleđem, neuporedivom zanatskom veštinom i duhom inovacije, brend nastavlja da očarava i pronicljive klijente i ljubitelje, postavljajući nove standarde luksuza i elegancije u carstvu visoke horlogerije.

Luxury Experience