Jacquemus pop-up stiže na jezero Komo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tessabit (@tessabit)

U očaravajućem spoju francuskog šarma i italijanske elegancije, Simon Port Žakmis, osnivač avangardne francuske modne kuće Jacquemus, pronašao je živopisno platno na jezeru Komo.

Ovde, usred pejzaža koji oduzima dah francuski brend je predstavio svoj najnoviji poduhvat: pop-up prodavnicu u prostoru kojim tradicionalno upravlja luksuzni trgovac Tessabit.

Tesabit, koji je osnovala porodica Molteni 1953. godine, poznat je po tome što posluje sa više od deset prodavnica duž mirnih obala jezera Komo. Ova nova saradnja nudi intrigantan spoj nasleđa i modernosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tessabit (@tessabit)

Na površini od 60 kvadratnih metara, pop-up prodavnica će biti otvorena do 16. oktobra i prikazuje kapsul kolekciju „Ete“ koja je duboko inspirisana privlačnošću Francuske rivijere, temom koja se često provlači kroz dizajne Jacquemus brenda.

Simon Port je rođen i odrastao u Salon de Provans u južnoj Francuskoj i nije nimalo čudno što su sve njegove kolekcije inspirisane beskrajnim odmorom pod mediteranskim suncem. Njegova naklonost prema Rivijeri može se videti u prepoznatljivim stilovima u ženskoj i muškoj konfekciji, torbicama i šeširima. Kolekcija „Ete“ sadrži ekskluzivne boje kao što su žuta i prirodni zemljani tonovi, koji odražavaju živopisne nijanse savršenog leta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Prodavnica je inspirisana italijanskom estetikom, sa vintage drvenim nameštajem i klasičnim mozaik podovima. Šarm dodaju metalne skulpture u obliku sunca koje dominiraju prozorima, dopunjujući izražajne komade nakita iz kolekcije. Kapci prekriveni slamom doprinose letnjem duhu kolekcije, stvarajući harmoničnu sinergiju između kolekcije i njenog okruženja.

Ovu modnu priču najavio je Simon Port na Instagram profilu brenda na atraktivan način. Objavio je snimak sa pogledom na jezero na kojem "krstari" gigantski model torbice Le Bambino u žutoj boji!

Luxury Experience