Hermes prodavnica u Vuhanu zaradila neverovatnih 4,4 miliona dolara na dan otvaranja

Otvaranje nove Hermes prodavnice u Kini izazvalo je veliku pometnju.

Dvospratni butik u mega luksuznom tržnom centru Heartland 66 u Vuhanu, ove nedelje je privukao niz VIP klijenata visoke neto vrednosti koji su željno čekali ekskluzivne tašne, odeću i još mnogo toga sa potpisom brenda Hermes. Iako je brend pozvao samo „50 vrhunskih kupaca“ na otvaranje, dan je zatvorio sa neverovatnih 4,45 miliona dolara zarade.

Kupci su nestrpljivo želeli da obave velike kupovine i nabave torbe Birkin i Kelly, a kupovali su i putem Instagrama, društvenih mreža i e-com platforme Xiaohongshu. Jedna porudžbina je uključivala sedam Hermes kutija sa Lindy torbom i Kelly 25. Druga je uključivala četiri kese proizvoda sa predmetima kao što je Ostrich Mini Kelly u vrednosti od 14.885 dolara. Na veliko iznenađenje kupaca, nekoliko retkih artikala je takođe bilo dostupno: ružičasta Kelly Doll torba i Picotin Lock Micro torba sa cvetnim šarama.

Novi butik dizajnirala je RDAI, pariska arhitektonska firma. Eksterijer je ukrašen uskim keramičkim pločicama u nijansama narandžaste boje kao oda prepoznatljivom pakovanju kuće. Prizemni nivo – sa tradicionalnim Grecques svetlima – nudi kolekcije od svile, kožnu galanteriju, mušku odeću i obuću. Iznad toga su kućni aksesoari, nakit, satovi i ženska konfekcija pored Hermes obuće. Velike VIP sobe zaokružuju prostor sa zidovima prekrivenim svilenim panelima, ručno oslikanim apstraktnim dizajnom.

U septembru 2021. godine, Hermes je otvorio svoju drugu prodavnicu u Šenženu i prema jednom korisniku Xiaohongshu, otvaranje prodavnice u centru Vuhana bilo je prilično tiho u poređenju sa tim — uprkos gužvi. Iako brend nije potvrdio cifru od 4,45 miliona dolara, to je verovatno tačno, s obzirom na to da su nedavni izveštaji izrazili da će prodaja luksuzne robe ove godine porasti za najmanje pet odsto.

Luxury Experience