Gucci Valigeria: Otvara se prvi Gucci butik za prtljag u Parizu

Ušavši u prodavnicu, bićete prebačeni u prošlost, odnosno u zlatno doba putovanja železnicom tokom ere Belle-Epoque.

Prodavnica inspirisana putovanjem vozom nudi kompletan asortiman neophodnih stvari za putovanja, od kofera do kutija za šešire. Smeštena u ulici Saint-Honore 229 u Parizu, prva samostalna prodavnica prtljaga italijanske luksuzne modne kuće počela je da dočekuje kupce ove nedelje.

Prodavnica se prostire na 290 kvadratnih metara i nudi kompletan asortiman putnih i vikend torbi Gucci Valigeria. U prodavnici ćete takođe pronaći nove kofere „Off the Grid“ napravljene od regenerisanog Econyl najlona. Aluminijumski kofer kreiran u saradnji sa italijanskim stručnjakom za luksuzni prtljag FPM Milano, takođe je debitovao u prodavnici ove nedelje, zajedno sa mnoštvom stilskih potrepština za putovanja.

"Otvaranje našeg prvog Gucci Valigeria butika u Rue Saint-Honore predstavlja sledeću fazu u našoj tekućoj strategiji da ojačamo naše liderstvo u kategoriji putovanja“, rekao je Marko Bicari, predsednik i izvršni direktor brenda Gucci. Objasnio je da je koncept za nove i buduće lokacije putničke linije inspirisan originalnom prodavnicom u Firenci i tromesečnim popup butikom u Londonu koji je doveo do lansiranja Gucci linije prtljaga Savoy.

Inspirisana železničkim putovanjem tokom Belle-Epoque, nova pariska prodavnica brenda Gucci prostire se na dva sprata. Sofisticirani prostor je ispunjen vintage osvetljenjem, izlozima na kojima se ogledaju kolica za prtljag i platnenim površinama u neutralnim nijansama koje čine da nameštaj od tamnog oraha dođe do izražaja.

Prizemlje prodavnice podseća na železničku stanicu sa kasom prerušenom u pult dobrodošlice. Ovde ćete pronaći osnovne stvari kao što su maske za oči, pidžame, kozmetički proizvodi, kao i pribor za kućne ljubimce.

Na spratu iznad, elementi dizajna kao što su mesingane police ukazuju na one koje se nalaze u staromodnim vozovima. U međuvremenu, plafon je napravljen po uzoru na lučne krovove starinskih vagona. Tepih tkan na razboju u tartan motivu i plišana sedišta doprinose njegovoj prijatnoj atmosferi. Puni asortiman Gucci za putovanja, uključuje torbe, rančeve, torbe za odeću, kutije za šešire, kofere i još mnogo toga.

Dok je ovo prva prodavnica Gucci posvećena prtljagu, asortiman za putovanja je decenijama bio vrlo značajan za brend. Kada je osnivač kuće Gučio Guči otvorio svoju originalnu radnju u Firenci 1921. godine, prvi predmeti koje je prodavao bili su kovčezi, koferi i kutije za šešire. Gucci je kupio Kering 1999. godine i nalazi se pored vrhunskih modnih brendova kao što su Saint Laurent i Bottega Veneta u portfoliju korporacije.

Još nekoliko Gucci Valigeria prodavnica je u planu i očekuje se da će se otvoriti u „drugim kultnim gradskim destinacijama“, potvrđuje Bicari.

Luxury Experience