Gigi Hadid x Stuart Weizman predstavljaju nam Gigi papuče

Điđi Hadid i brend Stuart Weitzman svoju saradnju podižu na jedan novi nivo, budući da je poznata manekenka kreirala kolekciju mule papuča za poznati brend obuće.

Nova praznična kolekcija sadrži dva različita modela predstavljena jednostavno kao Gigi Mule.

Super šik mjulsice, prvi su zvanični projekat Đovane Moreli, nove kreativne direktorke modne kuće Weitzman. Na ovom projektu Đovana i Điđi su blisko sarađivale kroz čitav proces dizajniranja i proizvodnje.

Prvi model mule papuča “EYELOVE” kreiran je u dve boje, minimalističkog je dizajna i izrađen je od pliša u bež ili teget plavoj nijansi. Desna papuča svakog modela na sebi ima simbol istočnjačkog Amuleta - oka koje štiti od zla i uroka - "urokljivog oka" , poznatijeg kao „Fatimino oko“.

Drugi dizajn nazvan je “EYELOVEMORE” i izrađen je u zagasito sivoj nijansi, osim što se ovde na obe papuče nalazi simbol „Fatimino oko“. Budući da Điđi u svom poreklu ima palestinske krvi, simbol “urokljivog oka“ za nju ima posebno značenje,  a ovaj tradicionalni suvenir koji ima izgled oka u različitim veličinama, najčešće je okruglog oblika i uglavnom plave boje, jer se veruje da plava boja štiti od zlih sila.

Iz tog razloga lepa manekenka se upravo odlučila da ovaj simbol ukrasi zanimljivu kolekciju trendi obuće. Tako ćete se osigurati da vam slučajno neko ne urekne nove mjulsice. Svaki put kada ih obujete, simbol plavog oka ih štiti od negativne energije.

Prošlog oktobra Điđi je po prvi put ostvarila saradnju sa brendom Stuart Weitzman, kreirajući čizme. Kao i prošli put, ova kolekcija ima plemenit cilj da se uz pomoć brenda obuće i organizacije Pencils of Promise izgrade škole u Gvatemali, Laosu i Gani u narednom periodu.

Kolekcija mule papuča prodavaće se u Weitzman prodavnicama kao i putem online prodaje. Model “EYELOVE” košta $498, dok za drugi, “EYELOVEMORE”, morate da izdvojite $598.

N.V.T.

Izvor Fashionisers