Forte dei Marmi je bogatiji za novu prodavnicu brenda Louis Vuitton

Nova prodavnica Louis Vuitton nalazi se u ulici Via Carducci, 21, u srcu poznatog toskanskog grada Forte dei Marmi, smeštenog između Tirenskog mora i Apuanskih Alpa.

Koncept, u skladu sa željom kompanije Louis Vuitton da svaku prodavnicu učini jedinstvenom, odaje počast Versilia lifestyle-u. Dragoceni prirodni materijali, neutralne boje, jednostavna i prefinjena elegancija su obeležja nove prodavnice. Butik na dva sprata, podseća na arhitektonski jezik istorijskih toskanskih vila: zidovi su masivni i dvobojni u prirodnim tonovima bež i krem, da bi se stvorio boiseire efekat, a nameštaj za predstavljanje modnih komada izrađen je od drveta. Tu su i police zakačene kanapom, poput mornarskih da bi se stvorio „persijski“ efekat.

Prijatan otvoreni prostor upotpunjuje iskustvo koje se kupcu Louis Vuitton nudi u novoj prodavnici u Forte dei Marmi: opremljeno tepisima i stolicama od prirodnih vlakana u toploj paleti boja u rasponu od žute do narandžaste i saksijama od terakote sa biljkama iz poznatih toskanskih rasadnika.

Kupci su pozvani na jedinstveno iskustvo kupovine, okruženo starinskim i savremenim dizajnerskim nameštajem, poput stolica Gianfranco Frattinija i umetničkih dela Nicolasa Denina.

Kupci će takođe moći da otkriju savoir-fair modne kuće, uključujući Objets Nomades, dizajnerske predmete stvorene u saradnji sa najznačajnijim umetnicima na svetu: sto Anemona, dragoceni sto sa staklenom pločom i talasastom bazom prekrivenom mekom kobaltno plavom bojom Louis Vuitton, jasna referenca na talase i boju mora.

Tu je i počast simbolu Fort par excellence, biciklu: apsolutna novost od Louis Vuitton maison u saradnji sa Maison TAMBOITE Paris, zanatskim proizvođačem bicikala sa sedištem u Parizu od 1912. LV Bike, savršen za vožnju čuvenim obalama Forte dei Marmi i za kupovine u selu predstavlja reinterpretaciju klasičnog modela Maison TAMBOITE Paris.

Za otvaranje prodavnice Forte dei Marmi, Louis Vuitton je kreirao ekskluzivnu i ograničenu verziju kultne torbe OnTheGo Forte dei Marmi.