Fendi X Mikonos: Čuveni brend otvorio je svoj prvi butik u Grčkoj

Još jedna modna kuća smeštena na Ostrvu vetrova...

Kako se leto približava, modni svet sprema mnoga iznenađenja koja će privući naše interesovanje i pažnju. Neka od njih su se pojavila. Čuvena kuća Fendi "sletela" je juče na Ostrvo vetrova, Mikonos, otvorivši vrata prvog butika u Grčkoj. Modna prodavnica se nalazi u selu Namos, na čuvenoj plaži Psarou, šoping destinaciji koja ugošćuje luksuzne brendove i svakog leta dočekuje hiljade turista. Na ostrvo Kiklade već su doputovale poznate fashioniste iz inostranstva, da bi bile prisutne u prvim danima Fendi prodavnice sa #FendiMikonos svuda na Instagram platformi.

Dizajniranje butika inspirisano je mediteranskom kulturom i naravno lokalnom arhitekturom. To je prostor od 90m2 i ima dva nivoa. Njegovi veliki i impresivni prozori omogućavaju sunčevim zracima da uđu u prostor, stvarajući jedinstvenu i nezaboravnu atmosferu. Enterijerom dominiraju prirodni elementi. Pod je od hrastovog drveta koje ima dodire plavih tečnih staklenih površina, dok je krov napravljen od belih greda i bambusa.

Prostorije za probe ukrašene su tapetama od rafije i elementima inspirisanim morskom i nautičkom tematikom, dok je nameštaj u savršenom skladu sa okruženjem i dolazi u mešavini konstrukcija od travertina, drveta, ratana i bambusa.

Butik ima dve terase, koje su projektovane tako da daju osećaj kontinuiteta, sa enterijerom sa podom od plave smole, nameštajem od rafije i bambusa, kao i ručno rađenim šarenim keramičkim vazama koje su dodate kao dekorativni elementi.

U Fendi butiku na Mikonosu moći ćete da pronađete sve dizajne, uključujući i predmete iz Fendace kolekcije - Fendi saradnja sa brendom Versace. Kožni komadi, aksesoari i cipele biće smešteni u prizemlju butika od tirkizno oksidovanog bakra, dok će konfekcija biti dostupna na prvom spratu.

Specijalno izdanje Fendi Peekaboo ISeeU torbe srednje veličine biće dostupno ekskluzivno za celu Evropu u butiku na Mikonosu. Izrađena je od bele kože, sa odgovarajućom kožnom presvlakom sa sjajnom završnom obradom i karakterističnom Pequin šarom brenda koja se ističe na drvenoj dršci.

Mikonos je poznat po luksuznim kućama koje su ovde otvorile svoje prodavnice, uključujući Louis Vuitton, Gucci, Dior, Balenciaga, Burberry, Elisabetta Franchi.  

Otkrijte više fotografija u galeriji!

Luxury Experience