Ema Votson & Benedikt Kamberbač su zvezde nove Prada Re-Nylon 2024 kolekcije

Luksuzna modna kuća Prada predstavila je kolekciju Re-Nylon 2024 uz kampanju u kojoj su glumci i aktivisti Ema Votson i Benedikt Kamberbač snimljeni od strane poznatog modnog fotografa Vilija Vanderpera.

Najlon, duboko ukorenjen u istoriji brenda Prada, bio je prepoznatljiv materijal od kasnih 1970-ih. Mjuča Prada je transformisala ovaj pragmatičan materijal, ugradivši ga u Prada modne dodatke i redefinišući savremeni luksuz. Tokom godina, Prada je nastavila da uvodi inovacije u oblasti najlona, integrišući ga u modne dodatke i konfekcijske kolekcije i uspostavljajući ga kao simbol modernog luksuza.

Prada Re-Nylon kolekcija, lansirana 2019. godine, predstavlja značajan pomak u filozofiji brenda, stavljajući održivost u prvi plan. Ova inovativna linija uključuje muške i ženske modne dodatke i konfekcijske predmete koji su napravljeni od najlona.

Posvećenost brenda Prada održivosti prevazilazi njene linije proizvoda. Od jula 2023, 1% prihoda od kolekcije Prada Re-Nylon podržava SEA BEYOND, obrazovni program koji je pokrenula Prada grupa u partnerstvu sa Međuvladinom okeanografskom komisijom UNESCO. Program ima za cilj da podigne globalnu svest o održivosti i okeanskoj pismenosti, u skladu sa posvećenošću Prada grupe društvenim problemima i važnosti obrazovanja i kulture.

Luxury Experience