Dior otkriva spektakularni vodeći butik u Ženevi

U srcu Ženeve, u Švajcarskoj, Dior je predstavio vodeći butik koji oduzima dah.

Ovaj luksuzni dodatak gradskom pejzažu ne samo da oličava suštinu mode i luksuza, već je i svedočanstvo arhitektonskog sjaja, zahvaljujući Kristijanu de Porcamparku, cenjenom francuskom arhitekti i dobitniku prestižne Prickerove nagrade.

Fasada butika je prizor za posmatranje, sa gracioznim oblinama koje odražavaju elemente dizajna vodeće Dior prodavnice u Seulu. Šest isprepletenih latica, koje sežu do neba, odaju počast intrigantnoj izradi koja je sinonim za modne kreacije Diora. Kroz staklene zidove smeštene između ovih latica, prirodna svetlost pleše unutar prostora, stvarajući očaravajuću igru svetlosti i senke koja prevazilazi granicu između enterijera i eksterijera. Kako pada noć, zgrada se pretvara u veličanstveni urbani fenjer, sa osvetljenjem koje se filtrira kroz elegantne otvore, bacajući očaravajući sjaj na okolinu.

Kada zakoračite u butik dočekaće vas ultra-savremeno okruženje koje podseća na kultni 30 Montaigne, sa njegovom prefinjenom atmosferom i prostorima ispunjenim svetlom. Neprekidan zid, poput Arijadnine niti, proteže se kroz butik, ukrašen nepogrešivim belim platnima koja služe kao nastajanje Dior kolekcija visoke mode, razvijajući se od skica do opipljivih remek-dela.

Dekor enterijera poziva na istraživanje, sa nizom umetničkih dela priznatih umetnika kao što su Pamele Rozenkranz, Ugo Rondinone, Martin Klajn i drugih koji krase zidove. Ovaj omaž osnivaču proširuje se dalje arhivskim skicama i kultnim fotografijama Brigite Nidermajer, evocirajući duh bogatog Dior nasleđa kao modne kuće i zaštitnika umetnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WindowsWear (@windowswear)

Prostirući se na šest spratova, butik nudi izuzetan izbor komada iz Dior konfekcijske kolekcije za proleće/leto 2024 Marije Gracije Kjuri, pored muške odeće za leto 2024 koju je kreirao Kim Džons. Zaljubljenici u fini nakit će takođe biti očarani izuzetnim kreacijama koje potpisuje Viktorije de Kastelan, dodatno pojačavajući privlačnost najnovije ponude kuće Dior.

Luxury Experience