Chanel butik u Parizu meta razbojništva: Gubitak procenjen na 10,8 miliona dolara

Chanel butika na Avenue Montaigne u Parizu postao je meta razbojništva u ranim jutarnjim satima...

Četiri osobe su stigle do prodavnice, nasilno razbile prozore i upale unutra. Zgrabili su skupu Chanel robu i, iznenađujuće, zapalili vozilo kojim su došli pre nego što su pobegli u drugom automobilu. „Pojedinci su koristili prvo vozilo da uđu u objekat razbijajući prozor pre nego što su pobegli drugim vozilom, noseći robu iz prodavnice,“ prema izvoru iz policije AFP.

Vatrogasci su brzo ugasili požar, a vrednost štete i gubitaka se procenjuje. Chanel butik je pretrpeo gubitak procenjen između 6,5 miliona i 10,8 miliona dolara, dok su četiri pljačkaša još uvek na slobodi. Očekivano, Chanel je zatvorio prodavnicu do daljeg. „Iznos gubitka je trenutno nepoznat. Prodavnica će ostati zatvorena nekoliko dana dok se šteta ne popravi,“ dodao je portparol kompanije.

Chanel prodavnice širom sveta često su meta pljačkaša zbog njihovih cenjenih i skupih kolekcija. U decembru 2023. godine, grupa ljudi opljačkala je Chanel prodavnicu u centru Vašingtona koristeći aparat za gašenje požara kao distrakciju. Mesec dana pre toga, Chanel prodavnica u Fashion Valley Mall bila je meta pljački dva puta u roku od dve nedelje. Lopovi su odneli torbe vredne hiljade dolara u dobro koordiniranim razbojništvima.

Chanel butik na Avenue Montaigne prostire se na 600 kvadratnih metara i dva sprata. Kao što je poznato, ova prodavnica pruža usluge VIP klijentima, a njeni privatni saloni su prepuni izuzetnih komada, što objašnjava gotovo 11 miliona dolara vrednu štetu.

Luxury Experience