Cartier je upravo otvorio novi butik u centru Njujorka

Cartier je otvorio novi butik u kvartu Soho u Njujorku i ovo je druga vodeća prodavnica francuskog brenda u gradu, nakon kultnog sedišta na Petoj aveniji.

Četvorospratna zgrada je izgrađena 1881. od strane arhitekte Henrija Furnbaha, koristeći dekor od livenog gvožđa. Enterijer je opremljen tako da odražava umetničku auru centra grada i uređen je prema Cartier standardima od strane pariske arhitektonske firme Studioparisien. Visoki plafoni i zadivljujuće drveno stepenište nude dramu koja priliči glamuru luksuznog brenda, dok moderan nameštaj, zidni murali i umetnička dela po narudžbini oslikavaju atmosferu kvarta Soho.

Gvozdena vrata na ulazu dizajnirao je i postavio vajar Vilijam Tar koji je živeo na ovoj adresi 60-ih i 70-ih godina. Na ulazu će goste dočekati vitrine ispunjene dragocenim nakitom i torbice brenda postavljene na police koje skoro dosežu do plafona.

 

Da bi zabavili klijente, elegantan bar se nalazi na drugom spratu sa barskim stolicama, kao i garnitura za sedenje. Postoji još mnogo drugih oblasti koje su dizajnirane za dobro druženje, uključujući biblioteku, dnevni boravak i trpezariju na trećem spratu. Na vrhu četvorospratne zgrade je terasa i vrt koji će se otvoriti kasnije u proleće 2024.

U novom butiku će kupcima biti dostupna uobičajena Cartier roba, uključujući sve, od nakita i satova do parfema i kožne galanterije. Međutim, ako želite da dobijete ekskluzivu, lokacija Soho je jedina koja vam može ponuditi ograničeno izdanje Ecrou narukvice od ružičastog zlata koja je ukrašena sa 180 braon dijamanata.

Luxury Experience