Butik Valentino pretvoren je u pozorišnu scenu povodom Salone del Mobile

Popularna ulica Via Monte Napoleone u Milanu jedna je od najboljih u Italiji, ali i u celom svetu. Ljubitelji mode vrlo dobro znaju o čemu se radi i koji se renomirani butici nalaze u ovoj ulici. Vazduh kojim odiše postaje „jedno“ sa italijanskom kulturom i finoćom, a modna kuća Valentino savršeno se usklađuje sa celokupnom atmosferom koja preovladava, pri čemu butik dominira i podstiče interesovanje prolaznika.

Povodom otvaranja Salone del Mobile, prodavnica Valentino je obnovljena i svojim dizajnom podseća na pravu bajku. Tačnije, sajam koji se već održava u Milanu postao je važan za svakog ljubitelja arhitekture, dok je u isto vreme važan događaj za celu Italiju. Zato kuća Valentino nije mogla, a da ne učestvuje u čitavom događaju, na svoj moderan i ultra-elegantan način.

Čuvena modna kuća, putem objave na Instagramu, otkrila je fotografije butika nakon preuređenja, ali i detalje prefinjene nove scene prodavnice u Via Monte Napoleone. Prema timu, izvor inspiracije bio je Piccolo Teatro u Milanu, čija je estetika na najelegantniji način uhvaćena u butiku.

Septembar za Italiju postaje mesec posvećen dizajnu i umetnosti, zbog čega modna kuća lansira tematsku kolekciju Valentino Act Collection, koja je oda beskrajnoj kreativnosti i jedinstvenoj kulturi pozorišta. U butiku se stvara novi „jezik“ koji predstavlja najnoviju kolekciju Pjerpaola Pićiolija, koja se ističe svojom finoćom i ženstvenim linijama.

Zaista je impresivno kako se moda lepo kombinuje sa svetom pozorišta, u spektakularnom okruženju koje posetioce prenosi u vremena puna glamura i u mračne bioskope, prepune ljudi. Treba napomenuti da je održivost igrala važnu ulogu u ovom okruženju, jer se može pronaći odeća i modni aksesoari koji su ekološki prihvatljivi, budući da modna kuća Valentino poslednjih godina svoju pažnju usmerava na održive materijale.

Istovremeno, iz istog razloga, u „srcu“ Milana postavljen je kiosk, koji ni u kom slučaju ne može proći nezapaženo! To je posebna konstrukcija u crno-belim nijansama, sa karakterističnim Valentino logotipom, gde ljudi mogu kupiti ikonične kreacije sa potpisom kuće, knjige, modne časopise - i još mnogo toga.