Butik satova Patek Philippe oborio sve rekorde prodaje u Londonu

Patek Philippe je bio svedok neverovatnog rasta prodaje u Velikoj Britaniji tokom finansijske godine 2021/2022, vraćajući se nakon najnižih vrednosti u 2020/2021 izazvanih pandemijom.

Prema izveštaju WatchPro, prodaja švajcarskog luksuznog časovničara u Velikoj Britaniji porasla je za 80,2% u tom periodu na 215 miliona dolara, dok je operativni profit dostigao rekord svih vremena od otprilike 30 miliona dolara. Rezultati su za 12 meseci, odnosno do 31. januara 2022., što uključuje dva meseca na koja su uticala ograničenja zbog pandemije Covid 19, jer su svi maloprodajni objekti brenda bili zatvoreni tokom tog perioda.

Zanimljivo je da je samo butik u londonskoj Bond ulici ostvario prodaju u vrednosti od oko 80 miliona dolara, što predstavlja ogroman rast od 185% u odnosu na prethodnu godinu.

Lokacija kompanije Patek Philippe u Londonu jedna je od samo tri radnje u potpunom vlasništvu časovničara na svetu. Smešten u najprestižnijem maloprodajnom uglu Londona u poslednjih nekoliko decenija, butik je prošao kroz kompletno renoviranje 2014. godine i proširio se na susednu prodavnicu u ulici New Bond 16, povećavajući raspoloživi prostor sa 85 m2 na 400 m2 u rasponu od dva sprata.

Pariski studio za dizajn enterijera i eksterijera AW² dobio je zadatak da renovira prostor, a francuski dizajner je butiku dao jedinstven, ali lep izgled inspirisan klasičnim Art Deco motivima. Poznato je da butik u Londonu "čuva" najveću kolekciju aktuelnih Patek Philippe satova.

Biće zanimljivo videti da li će istorijski krah britanske funte na kraju pomoći prodavnici Patek Philippe u Londonu da objavi još bolje podatke o prodaji u ovoj finansijskoj godini.

Luxury Experience