Berluti x Ferrari limitirana kolekcija obuće

Italijanski modni brend Berluti i čuveni proizvođač prestižnih automobila Ferrari, kreirali su limitiranu liniju cipela koje savršeno odgovaraju vrhunskom džentlmenu.

Mnoge slavne ličnosti okupile su se na koktelu u prodavnici Berluti, tokom Pariske nedelje mode budući da su generalni direktor kompanije Berluti, Antoan Arno i Džon Elkan, predsednik Ferrari kompanije bili domaćini ovog događaja u čast lansiranja nove linije obuće.

Kolekciju čine slip on model, Oksford cipele i Chelsea čizme. Sva tri modela predstavljaju klasične karakteristike Berluti džentlmena, a uključuju potpisne siluete i šavove inspirisane Ferrari automobilom.

Sa ubitačnim dizajnom i neverovatnim komforom, "Ferrari Limited Edition" usklađuje Ferrari nasleđe i Berluti iskustvo u kreiranju obuće, i predstavlja znak dugogodišnjeg prijateljstva između Arnoa i Elkana.

"Ovo su najlakše cipele koje je Berluti (ikada) napravio. To su cipele koje imaju pravu tehnologiju u njima", rekao je Elkan u izjavi za WWD magazin. U pitanju je poseban zahvat na đonu, odnosno inserter od karbonskih vlakana, istih onih Plain Twill 2×2 koje Ferrari koristi u svojim vozilima.

"Ideja je bila da stvarno pokušamo da prikažemo egzemplar vozača džentlmena iz šezdesetih godina prošlog veka", dodao je on, napominjući da se kolekcija poklapa sa izdanjem Ferrari ograničenog izdanja Monza SP1 i SP2, inspirisanog starinskim modelima, ali sa savremenom tehnologijom.

Počevši od novembra, kolekcija Berluti i Ferrari će biti dostupna u odabranim međunarodnim prodavnicama u rasponu cena od $2800 pa do $3300 koliko koštaju Chelsea čizme. Ljubitelji Ferrari brenda i automobila će biti zadovoljni što će svaki model imati Ferrari crveni šav preko pete, zaštitni znak brenda uz logo slavnog konja koji se propinje.

N.V.T.

Izvor Luxuo