Balenciaga predstavlja majice od 200 dolara za prikupljanje sredstava za Ukrajinu

Nakon što je svoju kolekciju za jesen/zimu 2022. posvetio Ukrajini, kreativni direktor modnog giganta Balenciaga, Demna Gvasalia sada koristi moć ovog vrhunskog brenda da prikupi sredstva za podršku ukrajinskim izbeglicama.

Kao ambasador United24, Gvasalia je stavio na prodaju majicu od 200 evra koju je dizajnirao Demna. United24 je dobrotvorni projekat koji nadgleda ukrajinski predsednik Zelenski i koji se fokusira na renoviranje vitalnih objekata kao što su putevi, mostovi, bolnice i škole, što je ključno za povratak Ukrajinaca u njihove domove.

Objavljujući na Instagramu, španski brend je napisao: „Balenciaga podržava platformu United24 za pomoć izbeglicama. Napravljena je majica od koje će 100% prihoda biti donirano Direkciji za rekonstrukciju Ukrajine.

Zelenski je izrazio zahvalnost za Gvasalijin doprinos Ukrajini u jeku njihovog užasnog rata sa Rusijom.

„Hvala vam na podršci, veoma je dragocena. Od suštinskog je značaja da zadržimo fokus sveta na Ukrajini kako bismo pomogli obnovu zemlje“, rekao je Zelenski.

Gvasalia, koji je i sam izbeglica iz ratom razorene Gruzije, kreirao je majicu sa printom „Slava Ukrajini“, plavo-žutom ukrajinskom zastavom i QR kodom koji omogućava da se donira preko United24.

Početak isporuke je 26. avgust 2022. godine.

Luxury Experience