MB&F predstavlja novitete limitiranog izdanja

Prva izdanja LM Split Escapement modela predstavljena su u MB&F klasičnom Legacy Machine kućištu, ali, ova kolekcija se sada proširuje sa dizajnerskom varijacijom u sportskom EVO stilu, koji je švajcarski časovničarski brend predstavio pre dve godine, sa Legacy Machine Perpetual EVO modelom…

Kućište novog Legacy Machine Split Escapement EVO modela kreirano je od Grade 5 titanijuma i sadrži ušrafljenu koronu koja doprinosi garanciji vodootpornosti do dubine od 80 metara. Dizajn bez baze ostavlja prostor ledeno plavoj baznoj ploči sa sivim brojčanicima i balansnom oprugom od 14 mm koja radi pri frekvenciji od 2.5Hz (18.000 vph), da zablistaju ispod kupolastog safirnog kristala. Čitav mehanizam poremen je u smeru suprotnom kazaljkama na satu za 30 stepeni, zbog čega je korona sada svoje mesto pronašla na poziciji 4:30, umesto 2 sata.

Unutar kućišta, mehanizam je fiksiran zahvaljujući sasvim inovativnom monoblok FlexRing sistemu amortizera, koji ublažava vertikalne i horizontalne šokove. Specijalni tamni detalji kreiraju povišen kontrast između zupčanika mehanizma, opruga tretiranih rodijumom i roze zlatnim detaljima.

MB&F takođe je predstavio drugo izdanje od samo 25 komada koje je prvo u seriji limitiranih edicija, rezervisanih samo za MB&F LABs, novi prodajni format koji kombinuje časovnike slavnog brenda sa limitiranim brojem umetničkih komada. Dizajniran ekskluzivno za Beverly Hills MB&F LAB, kojim upravlja renomirani američki prodavac časovnika, Westime, ovaj model dolazi u crno-plavoj šemi boja, sa opčinjavajućom crnom baznom pločom i metalik plavim brojčanicima. To će biti jedino MB&F LAB izdanje predstavljeno ove godine.

Kompletiran integrisanim gumenim kaišem sa titanijumskom kopčom, ovaj novi model ima cenu od 75.000 evra, dok LM Split Escapement EVO Beverly Hills dolazi sa cifrom od 80,000 dolara. Usput, pogledajte i listu najskupljih pametnih časovnika!

Luxury Experience