Valentino FW 2022/23: Vodič za nošenje ružičaste boje

Pink PP Valentino kolekcija za jesen/zimu 2022/23, bila je oda ružičastoj, simbolu ljubavi i slobode.

Reviju brenda Valentino za jesen/zimu 2022/23, otvorio je Pjerpaolo Pićioli sa nekoliko reči o ratnoj situaciji koju doživljava Ukrajina, a sa njom i cela planeta. „Ljubav je uvek odgovor“, rekao je kreativni direktor brenda Valentino.

Ljubav je takođe bila inspiracija za novu Pink PP kolekciju, koja je skoro u potpunosti predstavljena u roze tonovima na Nedelji mode u Parizu. Izbor boje nije slučajan, jer je roze boja ljubavi, jedinstva i slobode.

Tako je pozadina Valentino revije za FV22-23 bila obojena u roze, kao i većina stajlinga koji su se pojavili na modnoj pisti. Gotovo svi su bili u istoj boji, ali su siluete bile potpuno različite jedna od druge. Od štikli sa platformom i visokih potpetica, do hulahopki, velikih kaputa, roze torbi, svetlucavih ili couture haljina, sve je bilo ružičasto, stvarajući u suštini vrhunski vodič za dodavanje ružičastih nijansi u garderobu sledeće sezone.

To je svakako bio hrabar izbor za dizajnera, s obzirom na to da je dom koristio crvenu kao legendarnu boju, koja se savršeno uklapa sa likom gospodina Garavanija. Ali ovo nije klasična ružičasta, jer ima svu snagu crvene: direktna je, intenzivna i smela, a imala je sposobnost da šokira goste upravo zato što je bila neočekivana.

Ali baš kada se čini da je ružičasta beskonačna, italijanski couturier prelazi na potpuno crnu paletu. To je efektan kontrast koji je pokazao savršenu kontrolu u korišćenju boje kao i njenu izražajnu moć: sofisticiranost krojeva i detalja kombinovana je sa minimalističkom paletom boja.  U crnoj boji predstavljeno je nekoliko look-ova - čipkane eterične haljine, košulje, pantalone i haljine otvorenih ramena.

Muza Pjerpaola Pićiolija nije mogla da izostane na modnoj reviji jesen/zima 2022/2033: zvezda Euforije nosila je roze odelo - sako i pantalone sa 3D cvetnim aplikacijama, dok je na nogama pokazala vrtoglave cipele sa platformom. Glumica je tako pokazala da ume da se poigra sa najsjajnijim bojama: na dodeli Oskara odvažila se na žutu (koju potpisuje Valentino), a sada je ona postala simbol ove apsolutno „tres chic“ kolekcije.