Givenchy nas vodi na Francusku rivijeru novom kolekcijom Plage

Givenchy lansira novu kolekciju inspirisanu prirodnom lepotom Francuske rivijere i prefinjenim životnim stilom Ibera de Živanšija.

Crpeći inspiraciju iz idiličnog primorskog imanja Ibera de Živanšija, Le Clos Fiorentina, kapsul kolekcija nudi harmoničan spoj kupaćih kostima, odeće za plažu i modnih aksesoara.

U nostalgičnom naklonu osnivaču brenda, kreativni direktor Metju Vilijams je istraživao arhive modne kuće i otkrio slike najranije kolekcije odeće za plažu koja je prvi put predstavljena na reviji u Njujorku davne 1952. godine. Ovaj uspešan debi učvrstio je Živanšija kao omiljenog francuskog modnog dizajnera, koji je dosledno nudio odeću za plažu tokom decenija. Kapsul kolekcija Givenchy Plage prikazuje ovo nasleđe u savremenoj fuziji prošlosti, dok istovremeno predstavlja potpise kuće.

Kolekcija vešto balansira između senzualnosti, sportskog duha i lakoće, sa smelim izrezima, mornarskim prugama, biserima i ružičastim akcentima. Zamršeni motivi lanca i delikatni detalji makramea dodatno poboljšavaju šik, primorski izgled kapsul kolekcije.

Lan, omiljeni materijal osnivača modne kuće, korišćen je za ogrtače u crnoj ili peščano bež boji, upotpunjen šeširima od rafije, ovosezonskim Voyou torbama u obliku slamnate korpe i G-Tote shopper torbom. Kolekcija takođe uključuje sportske mrežaste torbe, patike i ribarske šešire u hladnim sivim tonovima koji upotpunjuju temu. Sve u svemu, Givenchy Plage kolekcija nudi niz elegantnih i senzualnih letnjih komada koji premošćuju jaz između plaže i grada.

“Svetlost je drugačija na jugu Francuske: Iber de Živanši voleo je Le Clos Fiorentina zbog zaštićene prirodne lepote i opuštene elegancije koja je bila daleko od njegovog užurbanog života u Parizu. Za Givenchy Plage želeo sam da istražim taj stil života kroz svetlo i boju, posebno biserno ružičaste fasade koje su tipične za tu regiju,” rekao je kreativni direktor Givenchy brenda, Metju Vilijams.

Givenchy ovom kolekcijom uvodi i novost - po prvi put kupaći kostimi dolaze sa QR kodom koji pruža sve informacije o održavanju i nezi, proizvodnji i korišćenju recikliranih materijala u proizvodima i pakovanjima.

Givenchy Plage kolekcija će biti dostupna u prodavnicama i na sajtu brenda sredinom maja.

Luxury Experience