Fendi Haute Couture 2022: Kim Džons komponovao je "himnu" ženstvenosti

Visoka estetika kroz kreacije koje bi svaka žena volela da nosi.

Kreacije Kim Džonsa za kuću Fendi u skoro svakoj kolekciji odišu istim osećajem: ženstvenošću o kojoj se ne može pregovarati.

Dizajni, siluete, linije, boje, materijali izgledaju svaki put predodređeni da služe svrsi bezvremenske elegancije. Nasleđe modne kuće Fendi, štaviše, ne dozvoljava ekscentrično eksperimentisanje i stilske ispade; to je oduvek bila modna kuća koja je svoje ime povezivala sa šik luksuzom i prefinjenom raskoši. Počela je kao porodično preduzeće koje je nudilo kožnu galanteriju, razvilo se u referentnu kuću za svoje krzno, a njegovi dodaci - sa Fendi Baguette koji je najpoznatiji od svih - i dalje su među najtraženijim.

Kim Džons savršeno upravlja ovim nasleđem dodajući svakoj kolekciji dah svežine. Nova Fendi kolekcija visoke mode, za sezonu FW 2022, još jednom izjavljuje ljubav dizajnera prema nadograđenoj klasičnoj lepoti i insistiranju na detaljima koji će odevni predmet i izgled učiniti jedinstvenim.

Šta smo videli u kolekciji? Klasična odela koja prelaze u novo doba kroz savršeno izvedene asimetrije (jedan deo sakoa je kraći, a drugi do poda), maksi haljine do poda, dekonstruisane kimone, haljine izvezene šljokicama, a takođe i dugačke haljine sa delikatnim izrezima u bojama kao što su jarko žuta, menta i roze koje jasno pokazuju da ova kolekcija govori o nadmoći elegantne ženstvenosti.

Takođe se ističu mrežaste haljine ukrašene svetlucavim kamečićima, poluprovidne slip haljine nalik donjem vešu (koje podsećaju na Fendi FW'22), srebrne maksi haljine sa šljokicama koje podsećaju na razbijeno ogledalo i dugačke providne tunike sa cvetnim vezom u boji, koje zatvaraju reviju i podsećaju nas da seksi odeća može biti lepa, a da nije provokativna.

Luxury Experience