Donatela govori o svojoj ljubavi prema modi u novoj Versace kolekciji

Sve što treba da znate o novoj kolekciji Versace za jesen/zimu 2022!

Generalno, postoje dva puta koje dizajneri mogu da slede: da se drže estetskih tradicija brenda, ponavljajući DNK kodove iz sezone u sezonu ili da se okrenu uspostavljenim temeljima dajući im novu strukturu. Donatelu Versaće je teško svrstati u bilo koju grupu: s jedne strane, ona poštuje nasleđe Versace brenda i njenog brata Đanija, a sa druge strane, uvek pokušava da donese interesantna rešenja i izbegne banalnost na svojim revijama. Kolekcija jesen/zima 2022. je oda Donatelinoj ljubavi prema modi.

Kolekciju za novu sezonu karakterišu korseti, kontrastne boje i uske siluete - senzualnost u Versace stilu. Donatela se fokusirala na dizajn: siluete haljina prate figuru tela, a ključni element bio je korset - ne samo kao gornji deo haljine, već i kao komad koji se nosi uz sakoe i obimne jakne. Pantalone su, naprotiv, napravljene u muškom stilu, široke i dugačke - to je omogućilo stvaranje ravnoteže volumena i davanje dinamike izgledima.

Pri odabiru palete boja dizajnerka se trudila da balansira koristeći minimalističku crnu koja se smenjuje sa fluorescentnim i intenzivnim nijansama kao što su fuksija, neon zelena, lak crvena i ametist ljubičasta - ovi akcenti u boji, postavljeni na pravim mestima, stvaraju efekat peščanog sata.

Senzualnu estetiku odevnih kombinacija naglašavaju dugački, pripijeni modni dodaci i cipele koje izgledaju kao produžetak same odeće. U novoj sezoni, Versace nastavlja da peva odu visokoj platformi. Još jedan modni dodatak koji se ističe su dugačke rukavice koje u potpunosti ponavljaju boju gornjeg dela, što čini ceo izgled harmoničnijim.

Odajući počast svom bratu, Donatela uvek ubacuje reference na kolekcije koje je kreirao Đani. Na primer, na samoj zimskoj reviji 2022 videli smo kultne zlatne kaiševe sa prstenjem i licem Meduze, kao i elemente od lateksa inspirisane kolekcijom proleće/leto 1992. godine.

Đani Versaće je devedesetih godina prošlog veka stvorio takozvani kult supermodela. Baš kao što su Naomi Kembel, Linda Evanđelista, Karla Bruni, Klaudija Šifer i Helena Kristensen personifikovale Versace univerzum, Vitorija Ćereti, Bela i Điđi Hadid, Emili Ratajkovski i Lila Mos danas predstavljaju Versace brend.

U galeriji pogledajte najlepše stajlinge sa nove Versace revije!

« 9 10 11 Pogledajte galeriju 2 3 4 »