Tiffany & Co. predstavlja specijalnu kolekciju Blue Book 2023: Out of the Blue

Tiffany & Co. vas poziva da otkrijete novu kolekciju luksuznog nakita Blue Book 2023: Out of the Blue.

Ova kolekcija je nastavak rada Natali Verdej, glavne umetničke direktorke kompanije za luksuzni nakit, koja je ovu prestižnu ulogu preuzela 2021. godine. Kolekcija je inspirisana morskim motivima koji su bili omiljena tema legendarnog dizajnera Žana Šlumbergera, čija su dela deo zaostavštine Tiffany & Co.

Kolekcija Out of the Blue sastoji se od šest tema: školjka, koral, riba, morski jež, morska zvezda i morska anemona. Svaka tema sadrži izuzetan nakit koji prikazuje čudesnu lepotu i raznolikost morskog života. Nakit je dizajniran sa geometrijskom i stilizovanom estetikom koja odražava Šlumbergerovu fantastičnu  viziju mora.

„Naša kolekcija je igra između imitacije i stilizacije, reprezentacije i slike, realizma i apstrakcije prirode“, kaže Natali Verdej. „Ova remek-dela inspirisana okeanom slave širok kreativni repertoar Žana Šlumbergera. Na osnovu njegovog rada, stvorili smo novi jezik snova koji oživljava njegovo poluvekovno genijalno delo.”

Među istaknutim komadima kolekcije je narukvica sa temom Sea Anemone, koja je napravljena od dijamanata, plavog turmalina i tirkizne boje. Narukvica ima inovativan mehanizam koji omogućava lagano pomeranje nakita na zglobu. Ostali dragulji iz ove teme ukrašeni su dijamantima okrenutim naopako što podseća na šiljastu površinu morskih anemona.

Kolekcija takođe nudi zapanjujuće ogrlice drugih tema, kao što su ogrlica na temu „Školjka“ sa dijamantima i plavim turmalinom preko deset karata ili ogrlica na temu „Riba“ sa narandžastim safirom od preko 23 karata. U kolekciji se nalazi i nekoliko privezaka, kao što je privezak na temu „Zvezda“ sa dijamantima i zelenim turmalinima težine više od 22 karata.

Kolekcija Blue Book 2023: Out of the Blue je prvi put predstavljena na ekskluzivnom događaju luksuznog nakita u Šangaju. Ova kolekcija je ograničena i dostupna samo na odabranim lokacijama Tiffany & Co. Ako želite da se divite ovim remek-delima ili da ih naručite možete posetiti sajt brenda Tiffany & Co.

Luxury Experience