Tiffany & Co lansira svoj omaž sedamdesetim

Sve što je bilo popularno tokom sedamdesetih, smatra se stilskim u modnim krugovima…

Ova dekada u modnoj istoriji ima upravo toliko snažan uticaj. Imena poput Else Pereti, Lajze Mineli, Ketren Denev i Margo Robi, imale su zajednički stil i delile su ljubav prema Tiffany & Co narukvicama u formi manžetni, koje je upravo Elsa Pereti učinila ikoničnim.

Kako bi proslavili njen osamdeseti rođendan, Tiffany & Co lansira novo izdanje njene omiljene narukvice. Danas, ovaj jednostavni i uglađeni komad nakita, dobio je u specijalnim varijantama jarko crvene, plave i zelene boje. Ikonične narukvice su po prvi put nastale tokom sedamdesetih, tokom ranih dana njene juvelirske karijere.

Ona je nameravala da se one nose u paru, kao što su to radile egipatske plemkinje. Moramo priznati da i dan danas, ovi komadi imaju nepobedivu lepotu i senzualne konture, koje ih čine savršenom stilskom izjavom, koja sa vremenom neće izbledeti.

Ove narukvice svojim vlasnicama daju poruku da nešto sasvim jednostavno, takođe može biti prelepo. One se izdvajaju bez dekora, dragog kamenja i sličnih elemenata, a napravljene su od bakra, u nekoliko boja. Takođe, one se mogu kupiti u varijantama od srebra i belog zlata, u različitim dimenzijama. Cena jedne je 475 dolara.