Prada lansira prvu liniju nakita koja je u potpunosti napravljena od recikliranog zlata

Prada je postigla dvostruki uspeh tako što je predstavila svoju prvu liniju finog nakita i napravila ga od 100% sertifikovanog recikliranog zlata.

Kolekcija nazvana Eternal Gold, sadrži 48 skulpturalnih zlatnih komada, uključujući nekoliko modela sa dijamantima. Zadivljujuća kolekcija se može pratiti preko čipa ugrađenog u 100% recikliranu papirnu karticu koja dolazi uz svaki komad. Čip se može ugraditi u Aura Consortium Blockchain, koji ima za cilj da dokaže autentičnost dok se dragoceni komadi nakita prenose kroz generacije.

Linija, za koju je bilo potrebno 14 meseci da se razvije, otelotvoruje minimalističku estetiku brenda Prada i uključuje komade za sve polove.

„Prada sarađuje isključivo sa onim dobavljačima plemenitih metala i kamenja koji ispunjavaju najviše industrijske standarde u pogledu ljudskih prava, bezbednosti na radu, uticaja na životnu sredinu i poslovne etike“, rekao je Lorenco Berteli, šef korporativne društvene odgovornosti grupe Prada.

Kombinacija zanatske izrade i najsavremenijih digitalnih tehnika prisutna je u svim aspektima kolekcije – svaki komad Eternal Gold kreiraju vešti italijanski majstori, uz pomoć modernih 3D postavki i metoda rezanja kamena. Pored kultnog motiva trougla, kolekcija sadrži širok spektar motiva srca, zmijskih narukvica, ogrlica od lanaca i još mnogo toga - što znači da postoji komad za praktično svakoga.

Prada kolekciju Eternal Gold sada možete kupiti u prodavnicama u Milanu, Rimu, Parizu, Londonu, Dubaiju, Beverli Hilsu, Njujorku, Tokiju, Seulu, Šangaju i Pekingu.

Luxury Experience