Rolex gradi tri nove fabrike u Švajcarskoj kako bi zadovoljio potražnju

Rolex otvara tri privremena proizvodna pogona satova u Švajcarskoj kako bi zadovoljio povećanu potražnju za svojim proizvodima.

Kako prenosi Blumberg, izgradnja pogona počeće kasnije ove godine, a satovi će se pojaviti na tržištu 2025. Rolex takođe planira da pokrene novu fabriku vrednu milijardu evra u blizini Bulea, za koju se očekuje da počne sa proizvodnjom satova 2029. godine.

Sa sedištem u Ženevi, švajcarski časovničar je jedan od najvećih proizvođača satova na svetu. Trenutno ima nekoliko proizvodnih pogona u Švajcarskoj, laboratorije za ispitivanje i montažu u blizini Ženeve, kao i pogon za proizvodnju mehanizama u Bjenu, koji pokriva površinu od približno 100.000 kvadratnih metara.

Iako Rolex ne objavljuje podatke o proizvodnji, procenjuje se da trenutno proizvodi oko milion satova godišnje, sa prometom od skoro 8 milijardi dolara u 2021. Trenutno, međutim, novi modeli generalno nisu dostupni za trenutnu kupovinu preko ovlašćene mreže časovničara, pošto je potražnja astronomski velika.

Prema samom Rolexu, postojaće privremeni objekat u industrijskom parku Vivier SA u Villaz-Saint-Pierre i objekat od 9.000 kvadratnih metara u Romontu, koji će početi sa radom 2024. i 2025. godine. Proizvodne linije će se, prema rečima časovničara, postavljati postepeno. Zapošljavanje će takođe biti postepeno, ali bi novi pogoni na kraju mogli zaposliti 250 do 300 radnika.

„Nova proizvodna lokacija u Buleu, kao i ova tri privremena objekta, omogućiće Rolexu da proširi svoje proizvodne kapacitete, podrži rast i zadovolji sve veću potražnju“, navodi kompanija.

Ako imate problema da pronađete Rolex koji želite u buticima satova, budite strpljivi. Naravno, uvek postoji rešenje za kupovinu sertifikovanog polovnog sata, kroz program koji je nedavno pokrenula sama kompanija.

Luxury Experience