Prestolonaslednik Saudijske Arabije odlučan u svojoj ideji stvaranja pustinjske oaze

Saudijski vizionar, prestolonaslednik Muhamed bin Salman, zasadiće 80 miliona stabala u Kraljevskim rezervatima kako bi unapredio ekoturizam…

Do 2030. godine, Saudijska Arabija će procvetati kao cvet zaliven rukama sposobnog prestolonaslednika Saudijske krune, Muhameda bin Salmana. Vizionarski predsednik Saveta Kraljevskih rezervi odobrio je strateške ciljeve do 2030. godine. Sa neumornim fokusom na pošumljavanje, Kraljevske rezerve ciljaju da privuku 2,3 miliona turista. U skladu sa ciljevima održivosti i zaštite životne sredine Kraljevine, nacija će nadgledati sadnju čak 10 milijardi stabala u narednim decenijama.

Strategije koje su postavljene takođe nude zaštitu divljine, stvaranje radnih mesta i povećanje poseta, čime se cementira pozicija Kraljevine kao jedne od vodećih ekoturističkih destinacija na svetu. Prestolonaslednik je odobrio strateške ciljeve Kraljevskih rezervi na sastanku Saveta u sredu. Masivne Kraljevske rezerve pokrivaju 13,5 odsto teritorije Saudijske Arabije i štite više od 30 vrsta ugroženih autohtonih životinja u zemlji.

Ako sve bude išlo prema planu, do 2030. godine biće postignuti ciljevi pošumljavanja sa sadnjom više od 80 miliona stabala i žbunova. MBS, snažan zagovornik održivosti, gradi prvu nultu emisiju 5G mrežu na svetu i finansira revolucionarne staklenike koji će biti tri puta veći od Central Parka u Njujorku u urbanom projektu Neom.

Luxury Experience