LVMH želi da kupi Richemont holding da bi dobio Cartier

Konglomerat luksuznih brendova LVMH, na čijem čelu je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Bernar Arno, razmatra akviziciju grupe kompanija Richemont.

Ali, očigledno je da je glavni cilj biznismena u ovom slučaju da svojoj imperiji doda brend Cartier. Arno već ima Tiffany & Co u svom portfoliju, ali koncern želi ozbiljno da ojača segment nakita grupe kako bi se izjednačio sa punopravnom dominacijom u segmentu kože koju im pružaju brendovi kao što su Christian Dior i Louis Vuitton.

Porodica Rupert poseduje kontrolni paket akcija Richemonta. I navodno, trenutno njegov šef Johan Rupert, sa bogatstvom od oko 9 milijardi dolara, ne želi da sklopi posao. Cartier je krunski dragulj njegovog holdinga sa skoro dvadesetak luksuznih brendova, uključujući Dunhill, Montblanc, Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre, Panerai i Piaget.

Kuća nakita Cartier je bila zvanični snabdevač britanskog kralja Edvarda VII, ruskog cara Nikolaja II, španskog kralja Alfonsa XSIII, belgijskog kralja Alberta I i mnogih drugih kraljevskih domova Evrope.

Da li će i Cartier postati deo konglomerata LVMH saznaćemo uskoro! 

Luxury Experience