LVMH kupuje proizvođača nakita Pedemonte Group

LVHM grupa je zvanično objavila akviziciju Pedemonte Group, proizvođača nakita koji trenutno zapošljava 350 profesionalnih zanatlija na tri lokacije u severnoj Italiji i Parizu.

Pedemonte odeljenje satova i nakita kuće omogućiće LVMH kompaniji da značajno poveća sopstvene proizvodne kapacitete, dok će zanatlije doprineti ukupnom rastu.

Pedemonte Group je nastala 2020. u okviru Equinox spajanjem nekoliko nezavisnih proizvodnih radionica, uključujući Villa Pedemonte Atelier i Vendorafa Lombardi, okupljajući decenije nasleđa i iskustva. Tačan iznos kupovine od Equinox investicionog fonda još nije objavljen.  

„Ovom strateškom akvizicijom, LVMH grupa dodatno jača svoje prisustvo u Italiji, nastavljajući da podržava ekosistem kompanija koje doprinose uspehu. Sa Pedemonte grupom, naši domovi će imati partnera priznatog po svom znanju da podrži njihov rast i zadrži liderstvo u nakitu“, rekao je zamenik generalnog direktora LVMH, Toni Beloni u izjavi.

Pedemonte će se pridružiti postojećem portfoliju nakita i satova LVMH, koji uključuje Chaumet, Tiffany & Co., Bulgari, Hublot, FRED, TAG Heuer i Zenith.

Luxury Experience