Luksuzna grupa LVMH smanjuje potrošnju električne energije

LVMH je otkrio planove za smanjenje potrošnje električne energije za 10 odsto u celoj grupi dok Evropa steže svoj energetski pojas.

Nakon poziva predsednika Francuske Republike i francuske vlade, luksuzna grupa je juče predstavila svoj plan smanjenja energije. Prema planu, LVMH je odlučila da smanji potrošnju električne energije, prvo u Francuskoj, a zatim i širom sveta u celoj grupi. Brendovi pod okriljem LVMH konglomerata, kao što su Louis Vuitton, Dior, Celine, Givenchy, Kenzo i Sephora, isključiće sva svetla između 22 sata i 7 časova. Istih pravila će se pridržavati i administrativne kancelarije, a svetla će se gasiti u 21 čas.

„Iako naša grupa koristi veoma malo energije, svesni smo vidljivosti i uticaja koje naše odluke mogu imati u vođenju puta za druge. Ovaj plan energetske efikasnosti predstavlja napor bez presedana za koji se nadamo da će imati pozitivan uticaj na čitav sektor i šire“, rekao je Antoan Arno. „Danas delujemo na veoma konkretan način kako bismo odgovorili na energetsku krizu bez presedana sa kojom se suočavamo. Ovim merama, najveći proizvođač luksuzne robe na svetu omogućiće smanjenje potrošnje energije za 10 odsto u periodu od oktobra 2022. do oktobra 2023. godine.“

Da li će se i druge luksuzne kuće i kompanije širom sveta pridružiti LVMH kako bi smanjile potrošnju električne energije, ostaje da vidimo!

Luxury Experience