Elon Mask postao četvrti najbogatiji čovek sveta

Po svemu sudeći, Elonu Masku je nedelja počela na savršeni način, nakon što je rast vrednosti deonica njegove kompanije Tesla doveo do povećanja njegovog bogatstva za čak 7.8 milijardi dolara…

Ovaj preduzetnik je sada četvrta najbogatija osoba sveta, sa bogatstvom koje je procenjeno na 84.8 milijarde dolara. Deonice Tesla Inc. skočile su za 11.2 procenta, što je samo doprinelo Elonovoj sjajnoj godini. U julu, Tesla kompanija bila je proglašena za najvredniji automobilski brend, pa su im akcije skočile za 339 %. Takav rast je naravno doveo do većeg broja investitora, a pretpostavlja se da će električni automobili u budućnosti sačinjavati najveći deo tržišta. Povrh toga, ova kompanija je pokazala da može napraviti profit i u teškim vremenima, poput pandemije korona virusa.

Nakon poslednjeg rasta akcija, Mask je pretekao francuskog milijardera, Bernarda Arnoa, najbogatijeg čoveka koji nije iz Amerike, a koji sada zauzima peto mesto. Treće mesto zauzima Mark Zakerberg, sa 99 milijardi dolara, broj dva na listi je Bil Gejts sa 121 milijardo dolara, dok je prvi Džef Bezos, sa neverovatnih 188 milijardi dolara.