Oscar de la Renta prodaje haljinu Sare Džesike Parker na aukciji

U teškom trenutku za Ukrajinu, mnogi poznati brendovi pokušavaju da pomognu ugroženoj zemlji i žrtvama ruske agresije.

Američki brend Oscar de la Renta odlučio je da proda na aukciji haljinu kreiranu ekskluzivno za Saru Džesiku Parker. U delikatnoj sivo-ružičastoj haljini, zvezda serije “Sex and the City” pojavila se u decembru 2021. na premijeri filma “And just like that…”.

Bujna suknja haljine napravljena je od tankog ružičastog tila i postala je oda kultnom stajlingu Keri Bredšo u roze tutu suknji. Gornji deo haljine je svilen, bez naramenica, sa dekolteom u obliku srca. Haljina je ukrašena predivnim vezom u vidu magnolija, a majstorima je trebalo više od 150 sati da dizajniraju ovu kreaciju u njujorškom studiju.

Početna cena lota bila je 5.000 dolara, a 100% prihoda od aukcije biće donirano UNICEF-u, koji je otvorio poseban račun za pomoć Ukrajini.

Glumica je odlučila da proda haljinu zbog nestabilne geopolitičke situacije u svetu kako bi pomogla deci u nevolji. "Ponosno sam nosila ovu haljinu na premijeri filma i počastvovana sam će se haljina sada naći na aukciji“, rekla je glumica. „Sav prihod od prodaje biće doniran UNICEF organizaciji koju želim da podržim sada više nego ikada s obzirom na aktuelne geopolitičke sukobe.“

Haute couture koktel haljina je bila u prodaji na platformi Encore i na zvaničnom sajtu Oscar de la Renta 31. marta 2022. Spektakularna haljina otišla je pod čekić po ceni od 7.500 dolara, a sredstva su prebačena organizaciji UNICEF za pomoć Ukrajini.

Luxury Experience