Katamaran Caracat vam omogućava da kampujete i na kopnu i na vodi

Zašto se zaustaviti u određenom kampu kada možete osvojiti i mora?

Preko 70 odsto površine naše planete prekriveno je vodom, što znači da je samo četvrtina namenjena vozilima sa točkovima. Ako volite kamperski način života, to znači da su mesta na koja možete ići ograničena u poređenju sa onim što Zemlja može da ponudi.

Zašto biste stalno boravili u kampu kada možete istražiti i okolne vodene površine? To je ideja Caracata 860 – karavana katamarana koji je zamisao nemačke kompanije pod nazivom Schneider Caravaning. Pridružuje se populaciji malih čamaca/kamper vozila, redefinišući značenje istraživanja.

Kao električni čamac i prikolica spojeni u jedno, Caracat vam omogućava da kampujete i na kopnu i na vodi. Dolazi u tri veličine, od 6,6 metara do 8,6 m.

Na kopnu, za Caracat vam je potreban SUV, dok na vodi može samostalno da se pokreće pomoću Torqeedo električnog ili benzinskog motora od 8-15 konjskih snaga. Takođe je dostupna nadogradnja na snažniji elektromotor ili dizel motor. Ugrađeno napajanje dolazi iz baterija sa punjačima, ali se može produžiti pomoću Tomatech 200 V solarnog panela.

Caracat katamaran koji proizvodi istoimena nemačka kompanija, lako se može transformisati u namenski kamper i prepun je svih stvari koje su vam potrebne da ostanete na vodi i dobro se provedete - čak i nakon što sunce zađe.

Unutar elegantne kabine sa podom od tikovine, naći ćete dva elegantna salona sa sofama. Razdvojeni su kupatilom, koje ima tuš, toalet i lavabo, dok se u zadnjem delu za zabavu nalazi kuhinja sa dizel-električnom pločom za kuvanje, mikrotalasnom pećnicom, frižiderom, sudoperom i hladnjakom. Oba salona se mogu pretvoriti u prostore za spavanje kada budete spremni da provedete noć, bilo da ste na kopnu ili u vodi. U čamcu mogu spavati četiri odrasle osobe, iako nadogradnja na krovu povećava kapacitet na šest. Tu je i Dometic jedinica za grejanje i klima uređaj za dane kada vreme nije savršeno, kao i sistem za zabavu koji uključuje uvlačivi LED pametni TV i Bluetooth audio podešavanje.

Za uživanje u otvorenim vodama, Caracat takođe ima mali balkon na pramcu i krmenu palubu. Na vrhu je i salon za sunčanje koji dolazi sa nadstrešnicom koja se može postaviti.

Caracat tek treba da objavi cene za svoje katamarane, ali prema izveštajima cene počinju od 130.000 evra za najmanji model.

Luxury Experience