Privatni avion ili hotel sa 5 zvezdica?

Nova definicija luksuza putovanja na jedinstven način kombinuje oboje.

Sa ciljem pružanja udobnosti i luksuza skupog hotela u vazduhu, koncept World Traveler kompanije Camber Aviation Management je lansiran da unese dekadenciju u svet iznad oblaka nudeći jedinstveno iskustvo letenja privilegovanim putnicima privatnih aviona.

BBJ 777-200LR je kreiran prvenstveno za prevoz oko 80 putnika u bezbednom ali i luksuznom ambijentu. „Želeli smo da pronađemo funkcionalno, inovativno rešenje sa prelepim, ali udobnim prostorima, u kombinaciji sa luksuznim uslugama“, rekao je izvršni direktor Camber Aviation Management, Tom Čatfild.

Avion je podeljen u nekoliko zona koje odišu opuštenijom atmosferom, ali i koje značajno smanjuju nivo buke tokom leta.

Što se tiče iskustva, putnici su možda iznad oblaka, ali to ih ne sprečava da se opuste uz piće u salonu Explorer Lounge, u miru čitaju knjigu u biblioteci ili se presele na VIP sedišta za „konvencionalno“ iskustvo leta.

„Najveći izazov je to što smo morali da dizajniramo prostore koji odišu relaksacijom i intimnošću, ali u isto vreme morali smo da se ograničimo u specifičnim okvirima aviona“, istakli su u dizajnerskom odeljenju koje je preuzelo težak zadatak.

Dizajneri su se opredelili za toplu, neutralnu paletu boja, sa umirujućim tonovima kao što su konjak i bež, koje prenose osećaj sigurnosti i smirenosti putnicima. Tim je parket upotpunio tepisima, a zidove prostore za relaksaciju ukrasio slikama inspirisanim Afrikom i napravio odličan efekat gde putnici često zaborave da su iznad oblaka...

Pogledajte galeriju

Luxury Experience