Zeleni zavodnik: novi 2021 BMW M3 Sedan

Novi 2021 BMW M3 Sedan već je ostavio iza sebe nacrte i planove i postao deo proizvodnog pogona slavnog brenda u Minhenu…

Istinski ljubitelji bavarskog brenda će se možda setiti da je 3 Series linija bila spremna za proizvodnju u Minhenu, pa nakon 3 Series Sedan i 3 Series Touring modela, veličanstveni G80 M3 kompletira impresivnu postavku.

Nova linija serije 3 takođe sadrži i plug-in hibrid, kao i nekoliko benzinskih i dizel pogonskih sklopova, ali ono što je zaista vredno naše pažnje je činjenica da će sve varijacije 2021 serije 3 biti proizvedene na istoj traci.

Ipak, M3 je oduvek bio ponos BMW inžinjera. Ikonično vozilo se strastveno konstruiše u minhenskoj fabrici, gde je novi ručni rad morao biti uveden, kako bi se ispunile sve nove dizajnerske želje i konstrukcijske specifikaicje.

Na primer, G80 BMW M3 će doći sa novim M karbon sedištima, kao i ručno sastavljenom haubom i panelima. Naravno, postoje brojni drugi detalji koje možemo pomenuti, ali posedovanje ovog automobila bi svakako bilo ostvarenje snova za mnoge od nas.

Najnovije vesti koje nam dolaze iz Bavarije, govore nam da će BMW M3 Sedan i M4 Coupe biti spremni početkom iduće godine, sadržeći u sebi twin-turbo 3.0 litarski motor.

Klijenti će moći da izaberu između 473 konjske snage i 550 Nm obrtnog momenta ili moćnije opcije sa 503 konjske snage i 650 Nm obrtnog momenta. U ponudi je i šestostepeni ručni prenos, sa opcijom pogona na zadnjim točkovima.

BMW takođe nudi osmostepeni M Steptronic prenos sa Drivelogic i inteligentnim M xDrive sa pogonom na svim točkovima. Kako vam se dopada masivna prednja rešetka?