W16 Mistral: Umetnost oživljavanja ultimativnog Bugatti roadstera

Bugatti W16 Mistral je roudster koji označava značajno poglavlje u nasleđu brenda bez premca.

Ovaj automobil ne samo da označava povratak ovog proizvođača luksuznih automobila u segment sa otvorenim krovom, već takođe označava kulminaciju jedne ere, budući da je poslednji putnički model sa legendarnim W16 motorom.

Istorija kompanije Bugatti u izradi izuzetnih roudstera datira još od sredine 1920-ih, sa kultnim modelima kao što su Type 40 A, Type 41 Roadster Esders, Type 55 Roadster i legendarni Type 57 Roadster Grand Raid Gangloff. Ova vozila, napravljena sa apsolutnom posvećenošću savršenstvu, postala su poštovani klasici, omogućavajući W16 Mistral modelu da krene njihovim stopama.

W16 Mistral predstavlja tour-de-force za Bugatti, budući da je to prvi roudster brenda od Veyron Grand Sport Vitesse 2012. godine i poslednji Bugatti model koji pokreće legendarni W16 motor. Napravljen oko moćne inkarnacije Bugatti W16 motora od 1.600 KS, Mistral nudi spoj izuzetne izrade, luksuza i dizajna po meri koji ga izdvaja od bilo kog drugog automobila sa otvorenim krovom.

Razvoj W16 Mistral zahtevao je apsolutnu inženjersku izuzetnost, prevazilazeći puki ponovni razvoj Chirona. Bugatti mantra „Forma prati performanse“ vodila je svaku komponentu dizajna, osiguravajući da svaki element doprinosi ne samo estetici, već i postizanju novih nivoa performansi.

W16 Mistral, sa maksimalnom brzinom od 420 km/h, održava Bugatti posvećenost performansama. Arhitektura roadstera se fokusira na krutost i laganu konstrukciju, koristeći lagane kompozitne materijale ultra visokih performansi i složene strukture. Rezultat je hipersportski automobil koji je dinamičan, okretan pružajući neuporedivo iskustvo vožnje.

Redizajn eksterijera doveo je do kreiranja naprednog sistema za usis vazduha i inovativnih vazdušnih otvora iza naslona za glavu. Ove lopatice, napravljene od struktura od ugljeničnih vlakana po meri, poboljšavaju bezbednost pri prevrtanju dok obogaćuju vozačko iskustvo prepoznatljivim zvučnim pejzažom legendarnog W16 motora. Enterijer sadrži složenu tkanu kožu, mašinski obrađeni aluminijumski menjač sa omažom Bugatti nasleđu i vrhunski zvučni sistem za impresivno iskustvo vožnje.

Luxury Experience