Veličanstveno ljubičasti BMW M8 Gran Coupe Individual

BMW M8 Gran Coupe Individual model, nedavno predstavljen na 2020 Montreal Motor Show sajmu automobila u Twilight Purple boji, definitivno dolazi kao najlepši primerak ove serije na koji smo ikada naišli...

Bavarska kompanija ponudila je veliki broj različitih ljubičastih nijansi tokom godina, ali je njihov novi proizvod zaštićenog imena dostupan jedino u individulanim varijanta i definitivno je najsjajniji do sada. Nova boja predivno izgleda pod farovma kompanije BMW, kako na montrealskom sajmu, tako i na bilo kom svetskom putu pod dnevnim svetlom, u to smo uvereni.

Pošto je ovo definitivno M8 Gran Coupe varijanta i prosto je nemoguće pomešati je sa M8 Competition Gran Coupe linijom, posebno zbog nedostatka Competition oznake i hromiranih finiša, automobil je opremljen obiljem M Performance delova, koji ga zaista ističu. Posebni paket uključuje prednji spliter, maske prednjih usisnika vazduha, bočne retrovizore, krov, zadnji difuzor i oštri spojler na poklopcu gepeka od ugljeničnih vlakana.

Za sada nije poznato koliko košta ovaj predivni M8 Gran Coupe ofarban Twilight Purple, ali jedno je sigurno, definitivno nije jeftin. Obe linije BMW M8 Gran Coupe i M8 Competition Gran Coupe automobila sa duplim turbo punjačima i V8 motorima 4,4 litara zapremine stvaraju 592 ks i 750 Nm obrtnog momenta, u standardnoj formi, dok je 616 ks i 750 Nm obrtnog momenta dostupno pod Competition oznakom.

Obe varijacije na temu dolaze sa osmostepenim M Steptronic menjačima, koji svu snagu šalju potentnom sistemu pogona na sva četiri točka. M8 Gran Coupe kompletira sprint do stotke iz mesta za 3,3 sekunde, dok je M8 Competition Gran Coupe nešto bolji i završava isti zadatak u roku od 3,2 sekunde.