Unikatni Pagani Zonda obara rekorde

Tokom avgusta ove godine, dobili smo vesti da će se unikatni Pagani Zonda Aether naći na aukcijskoj prodaji…

Zonda model je zvanično izbačen iz proizvodnje pre šest godina, ali njegovi okoreli fanovi uspevaju da primoraju slavni brend da nastavi da stvara ekstremno ograničena specijalna izdanja. Zonda Aether koji je lansiran 2017.godine jedan je od poslednjih koji su na sebi poneli Zonda oznaku, zbog čega se može slobodno smatrati neverovatno posebnim. Pored toga, ovaj model je postavio novi rekord, kao najskuplji Pagani ikada prodat, dostižući 6.8 miliona dolara tokom aukcijske prodaje u Abu Dabiju.

Pre same aukcije, procenjeno je da model vredi oko 4.5 miliona dolara, a ta cifra je munjevitom brzinom prevaziđena tokom aukcije. Prema aukcijskoj kući RM Sotheby’s, “evolucija superautomobila u hibridnoj eri učinila je da entuzijasti ostanu željni pravog, analognog vozačkog iskustva”. Baš iz tog razloga, unikatni Pagani Zonda Aether obeležen je kao “ultra poželjan”.

Zonda Aether pokreće moćni 7.3 litarski V12 motor dobijen od AMG-a, koji je tjuniran tako da izbacuje 760 konjskih snaga. Matiran na šestostepeni ručni prenos, ovaj motor svoju snagu šalje prema zadnjim točkovima. Aether model sadrži ručno izrađeno telo, napravljeno po meri uglavnom od karbona i drugih ultra laganih materijala.

Stil njegovog eksterijera može vam delovati poznato zbog roadster izgleda, velikog zadnjeg krila i masivnog krovnog elementa. Ovaj unikatni superautomobil deli mnoge dizajnerske detalje sa zavodljivim Cinque Roadsterom koji je predstavljen pre oko deset godina. Vozačka kabina je savršeno minimalistička, zarad održavanja niske kilaže. Ona je opremljena Zonda HP Barchetta/Huayra BC sedištima, dok su ručke na vratima zamenjene kožnim remenima.

Luxury Experience