Umetničko delo na točkovima: Rolls Royce Wraith Inspired by Earth

Među brojnim beneficijama u kojima mogu uživati vlasnici Rolls Royce modela, mogućnost totalne personalizacije, spolja i iznutra, mnogima je omiljena…

Uzmimo kao primer ovaj Royal plavi Wraith model, koji je naručen u Rolls Royce Abu Dhabi prodajnom salonu. On je poneo naziv “Inspired by Earth”, a na sebi nosi besprekorno umetničko delo koje oslikava Bliski Istok, onako kako se vidi iz svemira.

Celokupna tema inspirisana je solarnim sistemom, sa ručno oslikanim Suncem, Merkurom, Venerom, Zemljom, Marsom, Jupiterom, Saturnom, Uranom i Neptunom. “Navikli smo da ostvarujemo velike vizije naših klijenata kroz Bespoke Comissions program, ali ovo nam je dalo sasvim novu perspektivu. Kako bismo odgovorili na brifing koji smo dobili, radili smo na makro nivou, sa Suncem kao glavnom referencom i planetama iz sunčevog sistema, kao i na ličnijem, mikro nivou, centrirajući naš pogled na svet, fokusirajući se na deo koji naš klijent naziva svojim domom”, izjavio je vodeći dizajner brenda Rolls Royce, Majkl Brajden.

Kraljevski plavi eksterijer ovog modela treba da predstavlja 75% Zemljine površine, pokriveno vodom. Umetničko delo u formi Bliskog Istoka nalazi se na haubi, a fokusirano je na Ujedinjene Arapske Emirate, sa panoramom koja ide preko Crvenog i Arapskog mora, pa sve do zaliva Omana.

U enterijeru vozačke kabine, fokus je premešten na zemljinu površinu i njene ljudske stanovnike. Sedišta su dobila Moccasin kožu, kako bi imitirala pesak pustinje Emirata, dok Navy i Cobalto plavi akcenti reflektuju reke i jezera. Potom, tu su Emerald Green detalji, koji simbolizuju prirodu, dok beli RR monogrami daju nagoveštaj oblaka i tekuće vode.

Zadnji vodopad je posebno spektaklaran, sa oblacima koji su kreirani u vezu upotrebom Photoflash tehnologije. Na maski ovog automobila možemo videti Piano Milori furnir, sa realnom, satelitskom slikom Bliskog Istoka. Kada se radi o Starlight nebu, ono je izvezeno tako da predstavlja sve planete našeg solarnog sistema.

Na kraju, u ovom modleu možemo videti sat sa metalnom, radijalnom poleđinom, kao i umetke koji oslikavaju planete, a koji su kreirani od srebra, dok je Zemlja akcentovana zlatnom bojom.

Ko kaže da automobili nisu umetnička dela na točkovima?