Retki McLaren P1 superautomobil na aukciji

U svetu ljubitelja automobila, određeni modeli nisu samo vozila, već istinske legende...

Među ovim legendama je i McLaren P1, hiperautomobil koji oličava ekskluzivnost, performanse i tehnološke inovacije. Sada uzbuđenje dostiže nove visine dok Cars & Bids, poznata aukcijska platforma, najavljuje prodaju izuzetno retkog McLaren P1 superautomobila iz 2014. godine, završenog u očaravajućoj MSO Fusion Green nijansi sa elegantnim crnim enterijerom.

McLaren P1 zauzima posebno mesto u istoriji automobila, ne samo zbog svog dizajna koji oduzima dah, već i zbog svoje pionirske uloge u evoluciji hiperautomobila. Još 2013. godine, kada je termin „hiperautomobil“ tek dobijao na snazi, McLaren je, pored Ferrari i Porsche brendova, predstavio ono što će kasnije biti nazvano „Sveto trojstvo“ hiperautomobila. Ove tri ikone, McLaren P1, Ferrari LaFerrari i Porsche 918 Spider, integrisale su tehnologiju električnih vozila (EV) koja pomeraju granice brzine i konjskih snaga.

McLaren P1 iz 2014. je najređi dragulj, sa samo 375 jedinica ikada proizvedenih. Svaki P1 predstavljao je vrhunac automobilskog inženjeringa, sa hibridnim twin-turbo V8 pogonom koji je isporučivao preko 900 KS. Kombinacija najsavremenije tehnologije, aktivne aerodinamike i lagane karoserije od ugljeničnih vlakana učinili su P1 silom na koju treba računati i na putu i ​​na stazi.

Sada, Cars & Bids nudi entuzijastima i kolekcionarima jedinstvenu priliku da poseduju deo istorije automobila sa brojem šasije #069, McLaren P1 Supercar iz 2014. Ovaj konkretni primerak dolazi sa fabričkom opremom, uključujući kovane točkove od 19 inča napred i 20 inča pozadi, Akebono karbonske keramičke kočnice, aktivnu aerodinamiku i Meridian surround zvučni sistem, između ostalih luksuznih karakteristika.

Ono što ovaj McLaren P1 izdvaja nije samo njegova retkost, već i besprekorno stanje i suptilne modifikacije. Sa MSO Race Mode II i folijom za zaštitu boje, ovaj P1 odiše i stilom i praktičnošću, obezbeđujući svoj status kolekcionarskog sna.

Ispod njegove upečatljive spoljašnjosti krije se pogonski sklop – benzinsko-električni plug-in hibridni sistem koji sadrži 3,8-litarski V8 sa dva turbo punjača, električni motor i litijum-jonsku bateriju. Zajedno, oni oslobađaju zapanjujuće 903 konjske snage, podižući P1 na nove visine performansi svakim pritiskom na gas.

Luxury Experience