Predstavljen poslednji i stoti Pagani Huayra Roadster

Po svemu sudeći, za Pagani brend, stoti put predstavlja sreću...

Cenjena italijanska marka predstavila je pravo svoj poslednji Huayra Roadster u ograničenom izdanju od samo 100 komada, a u pitanju je pravi lepotan kreiran od karbona. U pitanju je specijalna varijanta Huayra Coupe modela koji je prvi put predstavljen 2011.godine. Ovaj model je prvobitno lansiran 2017.godine, a njegova proizvodnja završena je nakon samo četiri godine. Finalni stoti model ovog rariteta, koji predstavlja ultra-luksuznu verziju Betmobila, upravo je predstavljen na njihovim društvenim mrežama i odmah je oduševio sve ljubitelje slavnog brenda.

Vlasnik ovog automobila rekao je da je oduvek gajio ljubav prema Pagani brendu, te da je bio posebno oduševljen radom Horacija Paganija sa karbonom, koji je prema njegovom mišljenju najbolji od svih. Potom je odlučio da se počasti Huayra modelom, ali nije uspeo da se domogne kupea, i morao je da se zadovolji roadsterom.

S obzirom na to da na celom svetu ne postoje dve iste Huayre, njegova mašina iz snova poseduje brojne unikatne detalje. Roadster je finiširan pretećom Mamba Black bojom, sa dvotonskim jarko žutim i crnim enterijerom, koji elegantno kontrira monohromatskom eksterijeru.

Jedan od posebnih elemenata je zadnje peraje smešteno iznad izduvne grane, koje nas asocira na Pagani Zonda Tricolore. Vlasnik kaže da je Zonda C12 model upravo taj koji je probudio njegovu strast prema Pagani brendu, te da je suptilno, ali istovremeno agresivno peraje prigodni detalj. Ono je naravno finiširano karbonom kao i ostatak tela automobila, još jednom dokazujući njihovu neverovatnu veštinu u radu sa sa ovim materijalom.  

Ispod haube, ovaj model skriva twin-turbocharged V12 motor koji izbacuje 754 konjske snage. Ovaj model je prodat pre nego što se zvanično našao na tržištu sa početnom cenom od 2.28 miliona evra, ali zahvaljujući svim unikatnim detaljima, verujemo da je finalna cifra bila daleko veća.

Na sreću po fanove Huayra modela, ovaj hiperautomobil će nastaviti da živi. Nakon BC verzije vredne 3.08 miliona evra predstavljene prošle godine, Pagani prema navodima radi na R verziji koja je opremljena AMG V12 motorom sa unutrašnjim sagorevanjem sa preko 900 konjskih snaga.

✓ 100 out of 100 Pagani Huayra Roadster, mission accomplished! A little more than 3 years from the worldwide debut, all the 100 Huayra Roadsters have been successfully delivered to their lucky owners, thanks to Pagani Team's strong commitment and passion to work. What a wonderful journey it was! 100 specimens highly different from each other and highly customized according to the personal taste of the owner, and this one is exceptional. Have a look! #pagani #huayra #huayraroadster #missionaccomplished

Posted by Pagani Automobili on Sunday, 8 November 2020