Porsche 911 Sport Classic je omaž omiljenom modelu iz 1970-ih

Specijalna varijanta modela, koja odaje počast klasičnom 911 Carrera RS 2.7, biće ograničena na 1.250 primeraka.

Ciljajući automobilske entuzijaste sa vozilom projektovanim da naglasi „zadovoljstvo u vožnji iznad svega ostalog“, Porsche je upravo najavio da pravi novu ograničenu seriju 911 Sport Classic koja odaje počast proslavljenom 911 Carrera RS 2.7 iz ranih 1970-ih.

Kupe u retro stilu baziran je na 992 Turbo S modelu, tako da deli isti 3,7-litarski šestocilindrični motor sa dva turbo punjača. Međutim, za razliku od današnjih 911 Turbo modela koji dolaze sa standardnim automatizovanim dvostrukim kvačilom i pogonom na sve točkove, 911 Sport Classic će biti dostupan sa sedmostepenim manuelnim menjačem koji pokreće zadnje točkove.

Karoserija 911 Sport Classic se razlikuje po klasičnom spojleru na zadnjem delu, napravljenom od plastike ojačane karbonskim vlaknima i nedostatku velikih otvora na zadnjim branicima - potpis svih kasnijih modela 911 Turbo. Porsche je uklonio usisne otvore kako bi naglasio širinu proširenih blatobrana, ali je njihovo uklanjanje zahtevalo značajan inženjerski rad i preusmeravanje vazduha kroz novu rešetku motora i spojlera.

Ostali vizuelni znaci uključuju petokrake točkove, dve trkačke trake, natpisi "Porsche" i "60" na bokovima, haubu od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, double-bubble krov od ugljeničnih vlakana, kao i Pepita tkaninu sa polu-anilinskom kožom u crnoj boji i klasičnom konjaku za donji deo prednjeg panela. Enterijer je dopunjen tamnim Paldao drvetom koje se koristi za dekor, a tu je i značka sa proizvodnim brojem na kontrolnoj tabli na strani suvozača. Ostali detalji uključuju reljefne naslone za glavu, kožne presvlake na štitnicima od sunca, stubu upravljača i letvicama za ventilaciju.

Kupci mogu izabrati svoj 911 Sport Classic u ekskluzivnoj Sport Grey metalik boji sa suptilnim kontrastnim prugama. Ovo je potpuno nova boja koja crpi svoju inspiraciju iz Fashion Grey ponude koja je prvi put primenjena na  modelu Porsche 356.

I da bi kompletirali paket, kupci Sport Classic modela imaju pravo da kupe jedinstveni Chronograph 911 Sport Classic Porsche Design sat koji se može konfigurisati tako da odgovara ograničenom izdanju vozila.

Novi 911 Sport Classic će uživati u malo izdašnijoj proizvodnji od 1.250 primeraka i biće ponuđen globalnoj publici, iako proizvođač automobila nije otkrio detalje u pogledu raspodele tržišta ili cena. Ipak, znamo da će Porsche 911 Sport Classic iz 2023. stići u prodajne salone krajem ove godine — i mi ga očajnički želimo!

Luxury Experience