Ples sa tamom: Maserati MC20 Notte

Maserati je spreman da natera srca entuzijasta automobila da zatrepere još intenzivnije lansiranjem novog modela MC20 Notte Edition.

Ovo ograničeno izdanje MC20, super sportskog automobila rođenog za stazu i drumove, proslavlja duh i trkačko nasleđe brenda Maserati.

MC20 je označio trijumfalni povratak Maserati brenda korenima superautomobila, spajajući sport i luksuz. Sada, MC20 Notte Edition ide korak dalje, približavajući automobil njegovoj trkačkoj duši. Sa samo 50 jedinica dostupnih širom sveta, Notte Edition je zamišljen da zavede i na putu i ​​na stazi.

Eksterijer MC20 Notte crpi inspiraciju iz mistične i intenzivne moći tame. U saradnji sa Andreom Bertolinijem, zvaničnim test vozačom kompanije i trostrukim pobednikom GT1 šampionata, tim Fuoriserie je napravio karoseriju koja prelazi iz sjajne crne u magnetnu mat nijansu „nero essenza“. Bertolinijev dodir pretvara detalje – trozubac, bočne logotipe i Maserati potpis – u mat belo zlato, ponovo podstičući slavna sećanja brenda na moto sport. Mat crni točkovi od 20 inča sa mat akcentima od belog zlata i crnim kočionim čeljustima poboljšavaju vizuelnu privlačnost automobila.

Enterijer MC20 Notte ima električna sportska sedišta koja se mogu pomerati u šest smerova umotana u crno/sivu alkantaru sa žutim kontrastnim šavovima, sportski volan sa umecima od ugljeničnih vlakana i nepogrešivi trozubac na naslonima za glavu. Ekskluzivna metalna ploča koja slavi izdanje MC20 Notte, zajedno sa potpisom „UNA DI 50“ (jedan od 50), dodaje dašak ekskluzivnosti.

Klaus Buse, šef Maserati dizajna, objašnjava da „Fuoriserie“ na italijanskom znači „izgrađen po meri“, naglašavajući posvećenost brenda stvaranju jedinstvenih „skulptura na točkovima“ za klijente. MC20 Notte, kao prvo ograničeno izdanje „Fuoriserie MC20“ posvećeno je kolekcionarima super sportskih automobila i entuzijastima na stazi, kombinujući vrhunske performanse, italijansku eleganciju i misteriju noćnog sveta.

Da bi obeležio lansiranje MC20 Notte Edition, Maserati je zatražio podršku globalnog ambasadora brenda i entuzijaste MC20 Dejvida Bekama i Andree Bertolinija. U zanimljivom kratkom filmu, Bekamov MC20 se transformiše u trkačku zver koja bukti kroz noć po gradu i na trkačkoj stazi.  

MC20 Notte pokreće 3,0 litarski V6 twin-turbo motor (uz 8-stepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom), koji sa raspolaže sa 630 KS i 730 Nm obrtnog momenta. Do 100 km/h automobil stiže za 2,9 sekundi, do 200 km/h za 8,8 sekundi, dok je najveća brzina 325 km/h.

Luxury Experience