Pagani Imola – novo remek delo slavnog brenda

Nazvan po najpoznatijoj italijanskoj trkačkoj stazi na kojoj je modeliran i tjuniran, novi Pagani Imola je moćni, ultra-retki i neodoljivo skupoceni hiperautomobil, koji je prošao kroz veoma rigorozne testove ikada…

Ova zver prešla je 16.000 kilometara na Imola stazi pri visokim brzinama, što je ekvivalent za tri 2 Hours of Le Mans trke. Najnoviji Pagani hiperautomobil će biti proizveden u ograničenom izdanju od samo pet jedinica, pri čemu će svaka od njih koštati 5.4 miliona dolara. U slučaju da vam je palo na pamet kako biste želeli da kupite jednu od njih, znajte da su sve već prodate. Novi Imola model koristi napredni sistem aktivne aerodinamike, koji je prvi put predstavljen na Huayra modelu, sa četiri pokretna krilca koja se kreću dok vozite, na dinamičan i neposredan način.

Automobil pokreće masivni 6.0 litarski twin turbocharged V12 motor, koji je uparen sa sedmostepenim menjačem, nudeći 827 konjskih snaga, koje se šalju prema zemlji, zahvaljujući novodizajniranoj geometriji vešanja, koja smanjuje efekat uranjanja i krivudanja kada automobil koči.

Vešanje koje je tjunirano poseduje elektronski kontrolisani sistem aktivnih amortizera, koji su postavljeni na svaki točak i međusobno povezani, dok se prednje vešanje može prilagođavati automatski. Imola model dolazi sa novim Carbo-Titanium HP62 G2 i Carbo-Triax HP62 elementima, odnosno materijalima koji mu smanjuju težinu, povećavajući njegovo torziono ponašanje.

Čak je i boja ovog automobila ultra-lagana. Brilijantni ljudi Pagani Brenda uspeli su da smanje kilažu automobila za pet kilograma, koristeći novi sistem bojenja, nazvan Acquarello Light, koji zadržava bogatstvo, dubinu i sjaj boje. Na kraju, Pagani Imola dolaz sa inovativnim kočionim sistemom, koji je razvijen u saradnji sa Brembo brendom.