Maserati oduševljava svojim MC2020 novitetom

Maserati se na fantastičan način vraća na scenu superautomobila, nakon skoro 16 godina odsustva, lansirajući svoj novi MC20 model…

Ovo je jedan od najvažnijih koraka slavnog brenda na putu ka modernizaciji. Poslednji put, Maserati je lansirao model spreman za trke 2004-2005.godine, u formi slavnog MC12 automobila, baziranog na Ferrari Enzo superautomobilu. MC20 zapravo je skraćenica za Maserati Corse 2020, što nam nagoveštava da slavni brend namerava da se vrati trkanju. Ipak, slavni Trozubac još uvek nije podelio sa nama nikakve detalje na tu temu.

Govoreći od dizajnu novog Maserati superautomobila, moramo naglasiti da on ima čist dizajn, kom generalno nedostaju kompleksni stilski elementi. Dizajniran i proizveden u okrilju postrojenja ovog brenda, model je većim delom kreiran od karbona, kako bi bio što lakši, dok je dobio i savršena leptir vrata. Još jedan interesantni stilski momenat je dezen trozupca koji je usečen na prtljažniku. Enterijer takođe prati minimalistički stil eksterijera, pa je okupan karbonom i relativno jednostavnim displejima i kontrolama.

Maserati Corsa 2020 pokreće sasvim novi F1 3.0 litarski twin turbo V6, koji je takođe kreiran u njihovoj radionici, a ne pozajmljen od Ferrari brenda, što je Maserati često radio. Zapravo, ovo je prvi pravi Maserati motor konstruisan u Modeni od 1998.godine. Motor ima odnos kompresije 11:1, što mu pomaže da proizvede 621 konjsku snagu, a matiran je na osmostepenu transmisiju sa dualnim kvačilom. Iz brenda tvrde da ubrzanje od 0 do 100 kilometara za čas njihov novitet savladava za samo 2.9 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 325 kilometara na čas.

Pored toga, kako navode iz brenda, kupe varijanti će se pridružiti kabrio verzija i električni model u bliskoj budućnosti, dok njegova cena kreće od 210.000 dolara.