Land Rover Defender – spreman za sve uslove

Imali smo priliku da vidimo brojne restilizacije Land Rover Defender modela u proteklih nekoliko godina, ali nijedna od njih nije ni nalik ovoj, o kojoj govorimo danas…

Himalaya, kompanija bazirana u Južnoj Karolini, skoro je predstavila neverovatni LS3 Defender 110 Crew Cab model koji kombinuje sirovu snagu sa pojačanim off-road performansama i komforom koji očekujete od luksuznog SUV modela.

Oni su uspeli da pretvore ikonični pikap u moćno off-road čudovište, sa panelima i ramom rađenim po meri, sasvim novim pogonskim sklopom, modernim sistemom vešanja, konverzijom kočionih diskova, novim sistemom goriva, unapređenjem elektronike i novim sistemom klimatizacije, između ostalog.

Najveće promene na ovom modelu nalaze se ispod haube, gde je ovaj model dobio masivni 6.3 litarski LS3 Corvette model, koji razvija više od 525 konjskih snaga. Za sada, nemamo nikakve cifre performansi, ali možemo pretpostaviti da je ovaj Defender zaista brz.

On je savršeno off-road vozilo, koje može savladati bilo koji i svaki teren sa stilom i komforom u centru pažnje. Govoreći o komforu, enterijer vozila dobio je crna kožna sedišta, modernu Puma kontrolnu tablu, karbonske akcente, kožni volan sa Momo potpisom i vrhunski audio sistem kompanije Alpine.

Enterijer je takođe dobio zvučnu izolaciju sa Dynamat opcijom, tako da je nivo buke unutar kabine u skladu sa drugim luksuznim SUV modelima, uprkos činjenici da je opremljen velikim MUD gumama. Da li je vredan 250.000 dolara? Šta god da kažete, toliko ćete morati da platite, ako želite da bude vaš.